Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Κυριάκος Γκαρής. Έφυγε ένας άξιος Λιμενάρχης.

 του κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδου  Υποναυάρχου Λιμενικού Σώματος  (Ε.Α)


Με πολλή θλίψη η τοπική κοινωνία της Αίγινας πληροφορήθηκε σήμερα το θλιβερό άκουσμα του πρόωρου θανάτου του αξιαγάπητου και ικανότατου Λιμενάρχη της Αίγινας Αντιπλοίαρχου ΛΣ Γκαρή Κυριάκου. Πενθεί το Λιμενικό Σώμα για την αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι ενός επίλεκτου στελέχους του. Το Λιμεναρχείο της Αίγινας θρηνεί το ξαφνικό χαμό του συνετού , εργατικού , αγαπητού και δραστήριου Προϊσταμένου του. Ο Κυριάκος έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα με την ασθένεια του και τελικά νικήθηκε . Ήξερε πολυ καλά να δίνει μάχες και να αγωνίζεται για τη ζωή. Προσέφερε σπουδαίο έργο στην Αίγινα και στον αθλητισμό. Κανείς από τους φίλους του δεν πιστεύαμε ότι ο Κυριάκος θα ηττηθεί από την επάρατη ασθένεια του γιατί γνωρίζαμε ότι πάντα ήταν νικητής.
Ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γκαρής Κυριάκος γεννήθηκε στην Αίγινα το έτος 1966. Το 1985 κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα στη Σχολή Υπαξιωματικών από όπου αποφοίτησε το 1986 ως Κελευστής ΛΣ. Τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου (1986-1988) και ακολούθως στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (1993-1994). Μετά από μια εξαιρετική δραστηριότητα μετατίθεται το 1994 στο Λιμεναρχείο Αίγινας. Το 2000 τοποθετείται ως Λιμενοσταθμάρχης Αγκιστρίου και το 2005 επανέρχεται στο ΛΧ Αίγινας όπου παραμένει ως το θάνατο του εργαζόμενος αόκνως. Από τον Ιούνιο 2010 αναλαμβάνει Λιμενάρχης Αίγινας όπου παράγει ένα αξιόλογο έργο ευρισκόμενος μέρα νύχτα στην Υπηρεσία και διδάσκοντας με την εμπειρία του τους νεώτερους συναδέλφους του στεκόμενος πάντα δίπλα τους, ακόμη και στο στάδιο της προσωπικής του δοκιμασίας μη φειδόμενος κόπων.  Στα τελευταία σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν στο νησί ( Σύγκρουση Duente, βύθιση αλιευτικού κ.α) παρ' ότι δοκιμαζόταν σκληρά με την υγεία του στάθηκε όπως πάντα δίπλα. 
  Τιμήθηκε με το μετάλλιο Ευδοκίμου Υπηρεσίας Α' και Β΄ τάξης, το μετάλλιο Ευδοκίμου Διοικήσεως Β΄ τάξης από την Υπηρεσία του καθώς και με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄τάξης. Έλαβε επίσης το παράσημο  του Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
 
Αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Κυριάκο θα μας λείψει η παρουσία σου, το χαμόγελο σου, η καλωσύνη σου αλλά προπάντων το ήθος σου! Το παράδειγμα σου να γίνει μίμηση σε όλους τους συναδέλφους μας! Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να σε οδηγήσει στον Παράδεισο και να παρηγορήσει την αγαπημένη σου σύζυγο Μαρία και τα άξια παιδιά σου Γρηγόρη και Αναστασία για τα οποία μέχρι τελευταία καμάρωνες και έδωσες τα πάντα μέχρι την ώρα της κοίμησης σου! 
Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε Κυριάκο! Καλό Παράδεισο!


Οι  τρεις τελευταίες φωτογραφίες προέρχονται από δημοσιεύσεις  του Aeginaportal.