Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

"Ο βυθός της Αίγινας" στο ημερολόγιο του 2ου Γυμνασίου Αίγινας



  Κυκλοφόρησε εδώ και  ημέρες  το ημερολόγιο  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με φωτογραφίες  από το βυθό της Αίγινας και συγκεκριμένα της Σουβάλας έτσι όπως τις κατέγραψε ο φακός  της κ. Ρένας Καρακατσάνη.

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς (2017 -18) φιλοξενήσαμε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας σε ειδική εκδήλωση την κ. Ρένα Καρακατσάνη με σκοπό να  παρουσιάσει  τη καλλιτεχνική δουλειά  της στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου.
   Η κ. Ρ. Καρακατσάνη απόγονος της μεγάλης και φημισμένης οικογένειας   γλυπτών Καρακατσάνη από την Παχεία Ράχη της Αίγινας είναι συμβουλευτική ψυχολόγος και μεταφράστρια. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα δύο αγαπημένα της νησιά τη Τζιά και την Αίγινα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια μελετάει και απαθανατίζει τον μαγικό, και για πολλούς άγνωστο, κόσμο του βυθού της Αίγινας.  Με  ορμητήριο το σπίτι  της στη Σουβάλα, στο οποίο από τεσσάρων ετών περνάει όλα της τα καλοκαίρια, βουτάει  στα νερά  της περιοχής αυτής και με  τον απλό φωτογραφικό  φακό καταγράφει τον υποθαλάσσιο κόσμο.
Η φωτογραφική  δουλειά  της κ. Ρ.Καρακατσάνη έχει  παρουσιαστεί σε ειδική έκθεση στους χώρους  του Ξενοδοχείου «Έφη»  στη  Σουβάλα και σε ειδική εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.
Αυτές τις μοναδικές εικόνες  της θάλασσας  του νησιού μας, που ενθουσίασαν τους μαθητές και  τις μαθήτριες  του Γυμνασίου μας, επιλέξαμε να σας προσφέρουμε μέσα από τις σελίδες  του σχολικού ημερολογίου μας για να  συντροφεύουν  τους μήνες και τις ημέρες μας στη νέα  χρονιά.
     Ευχαριστούμε θερμά  την κ. Ρένα Καρακατσάνη για  την προσφορά  της δουλειάς  της και της ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατή και γεμάτη ενέργεια για να   βουτάει στα ήρεμα νερά  του Σαρωνικού και να προσφέρει σε όλους μας  μοναδικά χρωματικά στιγμιότυπα  του βυθού της Αίγινας.


Το ημερολόγιο μπορείτε να το προμηθευτείτε και  στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".