Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

"Κάθε ψέμα, κρύβει μια αλήθεια" στον κινηματογράφο "Τιτίνα"

   Συνεχίζει δυναμικά ο κινηματογράφος "Τιτίνα" προβάλλοντας ποιοτικές ταινίες κάθε Παρασκευή - Σάββτο και Κυριακή. Ώρες προβολών: Παρασκευή 08.30, Σάββατο 6.30 και 8.30, Κυριακή 6.30.
   Η ταινία αυτού του τριημέρου είναι Τσέχικης παραγωγής με   τίτλο: "Κάθε ψέμα, κρύβει μια αλήθεια"

(Kawasakiho Ruze)
Σκηνοθεσία: Γίαν Χρέμπεκ
Τσέχικη ταινία, 2009
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος Πάβελ Γιόσεκ πρόκειται να τιμηθεί με το «Memory of the Nation» από την κυβέρνηση της Τσεχίας, για το επιστημονικό έργο του και την προσφορά του στην πατρίδα. Τόσο η όμορφη γυναίκα του όσο και η γοητευτική κόρη του είναι πολύ χαρούμενες για αυτό το βραβείο. Ομως ο Λούντεκ, ο γαμπρός του, ο οποίος εργάζεται στην ερευνητική ομάδα που κινηματογραφεί τη ζωή του Πάβελ, ανακαλύπτει ότι ο πεθερός του βρισκόταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας πίσω στα χρόνια της Κομμουνιστικής Τσεχοσλοβακίας...

Ποιος μπορεί να κρίνει τις αδικίες του παρελθόντος; Ποιος μπορεί να τις συγχωρήσει; Μπορεί ο χρόνος να τις απαλύνει; Μπορεί η υπομονή στη συνέχεια να εξαγοράσει τις αδικίες; Το δράμα του Γιαν Χρεμπέκ, που βασίζεται στο βραβευμένο σενάριο του Πετρ Γιαρτσόφσκι, υφαίνει ένα περίπλοκο σύμπλεγμα κοινών αποριών και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο αντιφατικών απαντήσεων. Πρόκειται για την πρώτη Τσέχικη ή Σλοβάκικη παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, με επίκεντρο τη συνεργασία των κομμουνιστικών μυστικών υπηρεσιών.