Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Κακογουστιά και στο "πηγαδάκι"


 Το  μικρό "πηγαδάκι" στον παραλιακό δρόμο της Κυψέλης έχει δώσει το όνομα του σε ένα τμήμα της παραλίας στην Καβουρόπετρα. Από αυτό το πηγαδάκι λοιπόν έπαιρναν αρκετοί νερό, γιατί είχε νερό, όπως έχει και σήμερα.
   Η περιοχή τα καλοκαίρια είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες γιατί συγκέντρωνε πολλούς λουόμενους. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Η Κοινότητα της Κυψέλης παλαιότερα διαμόρφωσε την παραλία με αποτέλεσμα εκεί κάποιοι να παίζουν και Beache Volley. Κάτι που συνεχίζεται και τώρα. Όμως αν κάνουμε λόγο σήμερα γιατο πηγαδάκι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι φέτος το καλοκαίρι θεώρησαν καλό να πάνε να το μπογιατίσουν και να το στολίσουν με καρδούλες και δύο ερωτευμένα δελφίνια.
  Το κακόγουστο αποτέλεσμα θυμώνει όταν έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα που δημοσιεύουμε παρακάτω όπου το πηγαδάκι εικονίζεται στην αρχική του μορφή με χαραγμένη την χρονολογία 1935. Ο π. Ιωάννης Ηλιόπουλος έκανε εκεί το θαλάσσιο λουτρό του και έφθανε σε αυτό το σημείο με το γαιδουράκι του.
   Σήμερα το πηγαδάκι έχει νερό  - όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία - και όποιος θέλει μπορεί να αντλήσει με το χαρανί που βρίσκεται κρεμασμένο με σχοινί. Ωστόσο το σκέπασμά του είναι  ξεχαρβαλωμένο και εγκυμονεί κινδύνους.

 Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σημερινή εξόρμηση των μαθητών της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου στην παραλία  της Καβουρόπετρας.