Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Έπιασε τόπο η διαμαρτυρία των Δημάρχων Πόρου -Ύδρας και Σπετσών για τα δελφίνια.


 Από κοινού διαμαρτυρία κατέθεσαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας  και στην εταιρία Hellenic Seaways, οι Δήμαρχοι του Πόρου της Ύδρας και των Σπετσών μετά  την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών που υπέστησαν πολλοί επιβάτες των δελφινιών.

«Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία μας για τις διαδοχικές μηχανικές βλάβες και καθυστερήσεις των σκαφών της εταιρείας σας που λειτουργούν στην γραμμή Πειραιάς, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες. Οι δημότες μας μεταφέρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση την ανησυχία τους τόσο για την ασφάλεια τους αλλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρείας σας.
Την Παρασκευή μάλιστα 09/01/2015 το ιπτάμενο δελφίνι που πραγματοποίησε το απογευματινό  δρομολόγιο προς Πειραιά παρουσίασε μηχανική βλάβη με συνέπεια να κινδυνέψει η ζωή ασθενούς που επιβιβάστηκε από την Ύδρα και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Τελικά η ασθενής μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ασθενοφόρο από τον Γαλατά.
Ταυτόχρονα με δεδομένη την δραστική μείωση των τιμών των καυσίμων θα περίμενε κάποιος την αντίστοιχη μείωση των τιμών των ναύλων. Αντιθέτως, όχι μόνο οι τιμές των εισιτηρίων δεν μειώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο αλλά περιορίστηκαν και τα δρομολόγια.
Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας στις επισημάνσεις μας και σε μια καλύτερη συνεργασία στο πλαίσιο της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου σε μερικούς μήνες».
Οι  Δήμαρχοι
Σπετσών                                     Ύδρας                                        Πόρου 
Παναγιώτης Λυράκης              Γεώργιος Κουκουδάκης             Ιωάννης Δημητριάδης
    Τελικά η επιστολή έπιασε τόπο και το Υπουργείο ενέκρινε τη δρομολόγησ του Flying Cat 5  μέχρι  τις 17 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες της ΦτΥ είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό προσπάθειες και αίτημα από τη HSW προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη δρομολόγηση του Cat5 αλλά λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, υπήρξε καθυστέρηση. Πλέον η δρομολόγηση μπορεί να γίνει ενδεχομένως και από αυτή την εβδομάδα.
   Να τονίσουμε ότι είχαν επίσης γίνει επανειλημμένες οχλήσεις από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο.
Η γραμμή μας θα ενισχυθεί με το Flying Cat 5 και θα έχει δύο δρομολόγια καθημερινά με το ένα εξ αυτών να είναι το Cat και το άλλο δελφίνι.