Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Στη Βουλή των Ελλήνων οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας

 Οι μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Αίγινας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να επισκεφθούν την έκθεση: "Ιωάννης Καποδίστριας, η πορεία του στο χρόνο".
  Η προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Οι μαθητές πριν φθάσουν στο Κοινοβούλιο έκαναν μια μικρή επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο της Καπνικαρέας, κατόπιν οδηγήθηκαν στο κτίριο  της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου όπου στεγάζεται το Ιστορικό και Εθνικό Μουσείο. Στις αίθουσες  του φιλοξενούνται αντικείμενα όπως στολές, όπλα, σημαίες, πίνακες, γκραβούρες, έπιπλα,ακρόπρωρα από τα χρόνια της Επανάστασης έως τον Α΄και Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε  στους μαθητές η είσοδός  τους στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής.

   Στη συνέχεια στο κτίριο του Κοινοβουλίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων και επισκέφθηκαν την έκθεση που λειτουργεί  γαι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αφορά  την Καποδιστριακή εποχή της Ελλάδας.
   Στις προθήκες  της έκθεσης υπάρχει σημαντική αναφορά με εικόνες και γκραβούρες  των Καποδιστριακών Κτιρίων της Αίγινας. Η έκθεση πλαισιώνεται με ένα πλήθος εγγράφων της εποχής εκείνης.
   Η παραμονή στο Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με την είσοδο των μαθητών στην αίθουσα  της ολομέλειας  της Βουλής με τους μαθητές και τις μαθήτριες να κάθονται στα έδρανα των βουλευτών.

   Μια μοναδική εμπειρία, ένα μάθημα  Δημοκρατίας και Ιστορίας.






Φωτογραφίες από τους μαθητές: Παντελή Λαζάρου και Βαγγέλη Πάλλη.