Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η κτηνοτροφική Αίγινα είναι εδώ.

  Η κτηνοτροφική Αίγινα είναι εδώ. Η ενασχόληση με την κτηνοτροφία χρόνο με το χρόνο κερδίζει πολλούς νεόυς Αιγινήτες οι οποίοι ασχολούνται με τα ζώα και αναπτύσσουν επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν προοπτική και υπόσχονται ένα ικανοποιητικό μέλλον.
   Η κτηνοτροφία έχει παρελθόν στην Αίγινα. Στα χωριά όλοι οι κάτοικοι κατείχαν ζώα, ενώ στις πιό ορεινές περιοχές, στα βουνά, συναντάμε ακόμα και σήμερα πολλούς κτηνοτροφικούς οικισμούς. Στις πλαγιές οι αναβαθμίδες  με τις ξερολιθιές μαρτυρούν την καλλιέργεια κάθε σπιθαμής γης για να παραχθεί σιτάρι, κριθάρι, βρώμη. Όλα  αυτά έχουν καταγραφεί από τους ιστορικούς του νησιού και τους λαογράφους.
   Σήμερα πολλοί νέοι ασχολούνται και πάλι με τη κτηνοτροφία και πολλές φορές σε καταστήματα της Αίγινας ή σε περίπτερα του Φεστιβάλ Φιστικιού συναντάμε τα γευστικά προιόντα τους.

   Τη σημερινή κτηνοτροφική Αίγινα προβάλει ο εμπνευσμένος φακός  του Ανέστη Κορνέζου απόψε στην οθόνη του σινέ - Άνεσις στις 9.00  το βράδυ. Μια εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και τη στήριξη πολλών νέων Αιγινητών κτηνοτρόφων.