Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

"ΥΔΡΑ" ένα ξεχασμένο επιβατηγό πλοίο του Σαρωνικού.

  Ένα κομψότατο μικρό επιβατηγό πλοίο του Σαρωνικού υπήρξε το "ΥΔΡΑ"  της εταιρείας  των αδελφών Τυπάλδου. Πλοίο που δεν είναι και τόσο  γνωστό στους επιβάτες της Αίγινας καθότι τα περισσότερα δρομολόγια  του ήταν προς Ύδρα και Σπέτσες. 
  Ένα ταχύτατο πλοίο που κάλυπτε την απόσταση Πειραιά - Ύδρα σε λιγότερο από δύο ώρες. Αξίζει όμως να προσέξει κανείς στους ιστορικούς πλέον πίνακες των δρομολογίων την πυκνότητα των δρομολογίων αυτών σε εποχές που υπήρχαν πολλά και μικρά πλοία στο Σαρωνικό χωρίς βεβαίως τη σημερινή κίνηση. Πλοία που δυστυχώς το χειμώνα δεν έβγαζαν ούτε τα λειτουργικά  του έξοδα. Γι' αυτό πολλών από αυτά η παρουσία - δρομολόγηση ήταν σύντομη.
   Ωστόσο τα πλοία αυτά εξυπηρέτησαν σε πολύ δύσκολες εποχές τους νησιώτες και συνέβαλαν στην ανάπτυξη  της περιοχής του Σαρωνικού.
   Το πλοίο αυτό δεν πρέπει να το συγχέουμε με το παλαιότερο "ΥΔΡΑ"  που βούλιαξε έξω από το λιμάνι  του Πειραιά. Ένα πλοίο πουοι νησιώτες αποκαλούσαν "Υδράκι"  όπως πολύ λανθασμένα αποκαλούσαν έτσι το πολεμικό Α/Τ "ΥΔΡΑ" που βομβάρδισαν οι Γερμανοί και βούλιαξαν τον Απρίλιο του 1941  στις Λαούσες.