Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

"Η γειτονιά των αγγέλων" στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

 "Η γειτονιά των αγγέλων" στη γειτονιά  του Λαογραφικού Μουσείου θα ήταν επίσης ένας εύστοχος  τίτλος  για τις δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου του Ι.Καμπανέλλη που  πραγματοποίησε το Θεατρικό Τμήμα  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας  ο "Ι.Καποδίστριας" το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Ιουλίου.
   Η παράσταση προσαρμοσμένη στο νέο χώρο της αυλής του Λαογραφικού Μουσείου θύμιζε έντονα Πειραιώτικη αυλή των δεκαετιών του 50 και του '60 όπου και διαδραματίζεται η ιστορία  της Ξένιας και του Ανδρέα, των δύο κεντρικών ηρώων  του συγγραφέα.

   "Η  γειτονιά  των αγγέλων" έκανε  τον κύκλο της και με αυτές  τις δύο καλοκαιρινές παραστάσεις για όσους δεν είχαν προλάβει να την δουν τον περασμένο Μάρτιο και για όσους ήθελαν να την ξαναδούν. Και  τελικά ήταν αρκετοί αυτοί που τίμησαν με την παρουσία  τους τη Θεατρική Ομάδα  του Μορφωτικού Συλλόγου.

  Δεν απομένει παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους την παρακολούθησαν αλλά  και σε  όσους δούλεψαν  για  την πραγμάτωσή της.

   Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και το Δ. Σ. του Συλλόγου για  την ηθική και τεχνική στήριξη. Στους κυρίους Γ. Κοττάκη, Α. Φουντά και Κ.Φύσσα  για την κατασκευή και μεταφορά των σκηνικών. Στην κ. Μαίρη Σταυρίδου για  την αθόρυβη αλλά σημαντική εργασία της. Στις κυρίες του Συλλόγου Χάνου Άννα, Αποστόλου Αργυρούλα, Μαρίνη Πόπη και Λεούση Αννίτα για τη βοήθειά τους. Στον κ. Ανέστη Κορνέζο για τη ηχογράφηση της μουσικής και στην κ. Νεκταρία Μπήτρου για τα σκηνικά. Στη κ. Σαλώμη Μελισσάρη  ένα μεγάλο ευχαριστώ για  τις πανέμορφες φωτογραφίες της.

  Τέλος σε όλους τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που με επαγγελματισμό και συνέπεια υπηρέτησαν και ερμήνευσαν τους ρόλους του έργου. Ένα απέραντο ευχαριστώ για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους.
  Στις κυρίες: Νένα Τρικοπούλου, Ασπασία Φωτάκη, Στέλλα Λεούση, Ελλάδα Σώρρου, Αλίκη Πέππα, Ματίλντα Γκουράι, Νεφέλη, Τζαβάρα, Αναστασία Καλτσίδη και στους Γιώργο Κοττάκη, Στέλιο Κοττάκη, Κώστα Φύσσα, Στέλιο Ξυδέα, Νίκο Νικολάου, Άγγελο Φουντά, Μανόλη Χαλδαιάκη, Άκη Κουκουμή, Νίκο Πέππα, Παντελή  Γκαρή και Αντώνη Γκλαβά.

                                Γιώργος  Μπήτρος.