Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο μαθητής Γιώργος Γιαννούλης στη "Βουλή των εφήβων"


 Ο μαθητής  της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αίγινας  θα εκπροσωπήσει την Αίγινα  στις εργασίες  της "Βουλής  των εφήβων" που θα λάβουν χώρα στο Κοινοβούλιο στις αρχές Ιουλίου. Ο κ. Γιώργος Γιαννούλης επιλέχθηκε μετά από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος του και τη συμμετοχή του με κείμενο όπως συνηθίζεται στην όλη διαδικασία.
   Να υπενθυμίζουμε  ότι ο εξαιρετικά πετυχημένος θεσμός  της "Βουλής  των εφήβων" έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες όπως και οι θεματικές εκθέσεις  που γίνονται στους χώρους της Βουλής και επισκέπτονται εκατοντάδες σχολεία  κάθε χρόνο. Εισηγητής και εμπνευστής του θεσμού είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Οι μαθητές που εκπροσωπούν όλες  τις περιφέρειες  της Ελλάδας συμμετέχουν σε επιτροπές και ομάδες  εργασίας και καταθέτουν τις απόψεις  τους γαι τα θέματα  που επεξεργάζονται από το βήμα  της Βουλής. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους έφηβους να ζήσουν και να περπατήσουν όχι μόνο μέσα στο κτίριο που λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις για την χώρα μας, αλλά  και να ζήσουν  τις διαδικασίες και να αποκτήσουν κοινοβουλευτική συμμετοχή και  εμπειρία.
   Ευχόμαστε  λοιπόν στον Γιώργο Γιαννούλη καλή  και επιτυχημένη συμμετοχή και θητεία. Άλλωστε είναι κάτι  που του ταιριάζει μια που διακρίνεται για τη σοβαρότητά  του και διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα  όπως παρεμβατικότητα, τόλμη, θάρρος και παρρησία. Έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει και να την υποστηρίξει με δυναμισμό.
 Οι φωτογραφίες προέρχονται από  την επίσκεψη της τάξης του (Γ΄Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου)  πριν δύο χρόνια στη Βουλή.