Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Μια ευτυχισμένη χορωδιακή συνάντηση

  Μια ευτυχισμένη χορωδιακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο της Αίγινας. Η Πολυφωνική χορωδία Αίγινας συνάντησε επί σκηνής   τη Frie Schule am Elsengrund Chor (δύσκολα τα γερμανικά!)  και  το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.    
  Παραδοσιακά  τραγούδια της Γερμανίας μαζί με  γνωστούς ελληνικού σκοπούς όπως το "Πέρα στους πέρα κάμπους" ή τα "Παιδιά  του Πειραιά" ερμηνευμένα από  τους 12 Γερμανούς χορωδούς στα ελληνικά. 
   Η έκπληξη όμως ήρθε από τη σύμπραξη  και των δύο χορωδιών  σε κανόνες και σε τραγούδια  του Μ. Χατζιδάκι. Η σκηνή έλαμπε από κέφι , χαρά και ταλέντο. Όμορφες μελωδίες, άριστα ερμηνευμένες όπως σπάνια έχουμε  την ευκαιρία  να ακούσουμε στην Αίγινα.
  Η  Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας γράφει σιγά - σταθερά και αθόρυβα - κυρίως - τη δική της ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα  του νησιού χωρίς έμπρακτη στήριξη και βοήθεια από κάποιον επίσημο φορέα. Έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει καινούργιους χορωδούς και να πλαισιωθεί από πρόσωπα που έχουν γνώση, αγάπη και κυρίως σεμνότητα επί σκηνής. Όλα αυτά οφείλονται στον ακούραστο και μεθοδικό κ. Γ. Βρυζάκη. Να  προσθέσουμε ότι τη Γερμανική χορωδία  διηύθυνε η αδελφή του κ. Ούρσουλα Βρυζάκη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς δημιουργήθηκε  το αδιαχώρητο μέσα  στην αίθουσα  του Θεάτρου με αποτέλεσμα πολλοί θεατές να παραμείνουν όρθιοι κάποιοι άλλοι έξω από το θέατρο και κάποιοι να προτιμήσουν να φύγουν.
  Παραμένει  έντονη η αναζήτηση χώρου και αίθουσας που να μπορεί να χωρέσει πλέον των 110 θεατών όπως η αίθουσα  του Δημοτικού Θεάτρου.