Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

"H οδοντόκρεμα του ελέφαντα" στο ΓΕΛ Αίγινας.

  Για να παρασκευάσεις την  "οδοντόκρεμα  του ελέφαντα"  θα χρειαστείς οξυζενέ, ιωδιούχο κάλλιο, απορρυπαντικό, χρωστικά προιόντα  ακόμα και λίγο.... συκώτι!!!
  Η συνταγή είναι σωστή αλλά δεν θα σας μαρτυρήσουμε τη διαδικασία παρασκευής που έλαβε χώρα στα πλαίσια της εκδήλωσης " Η φυσική μαγεύει" την προηγούμενη Παρασκευή 3 Μαρτίου στους χώρους  του Γενικού Λυκείου Αίγινας. Οι μαθητές  της Β' τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας μαζί με κάποιους από την Γ΄ Γυμνασίου, συμμετείχαν στα πειράματα που έγιναν στους διαδρόμους του σχολείου, φτιάχνοντας  την  'οδοντόκρεμα  του ελέφαντα".
   Από τις φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνετε ότι η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα μπορεί να παραχθεί σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με  τα υλικά  που θα χρησιμοποιηθούν.
Η πρωτοβουλία  της συμμετοχής οφείλεται στους καθηγητές  της ειδικότητας αυτής τη φετινή χρονιά  στο σχολείο και συγκεκριμένα στις κυρίες Λάμπρου Βασιλική, Κορακάκη Βαρβάρα και τον κ. Σδράλλη Γιάννη που με τη δουλειά  τους έχουν οδηγήσει τα παιδιά να αγαπήσουν το μάθημα  της Φυσικής.
Οι φωτογραφίες είναι της καθηγήτριας κ. Β. Κορακάκη.