Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ πιάνου για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου από τον π. Ελευθέριο.

     Τελικά ένας παπάς μπορεί και "πρέπει" να ασχολείται με τη μουσική και μάλιστα την κλασσική; Μήπως οι σκέψεις αυτές κρύβουν μιζέρια ή ακραίο συντηρητισμό ή εν τέλει φθόνο; Στην περίπτωση του π. Ελευθερίου δεν τίθεται καν το θέμα όταν ο καταξιωμένος πιανίστας ιερέας υπηρετεί  την τέχνη του με ευπρέπεια και σεμνότητα εδώ και χρόνια, αποκαλύπτει το ταλέντο του και παραδίδει μαθήματα ήθους και μουσικής γνώσης.
   Αυτά έχουν εκτιμηθεί από ανθρώπους του χώρου της μουσικής, με αποτέλεσμα ο π. Ελευθέριος να έχει παρουσιάσει τη δουλειά  του και εκτός Αιγίνης όπως στο Εδιμβούργο, στη Μπολόνια, στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Μουσικής της Αίγινας. Σειρά είχε πλέον η Κρήτη , όπου μέσα σε μια  εβδομάδα έδωσε δύο ρεσιτάλ καλεσμένος από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
  Το δεύτερο ρεσιτάλ δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου με τους μαθητές να παρακολουθούν  με προσοχή  και να ενδιαφέρονται για  τη μουσική του π. Ελευθερίου. 

 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου προλογίζει τον π. Ελευθέριο  στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης, στεκόμενος ανάμεσά τους με αφοπλιστική απλότητα αμεσότητα αλλά και ευγένεια
 Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών που παρακολούθησαν το ρεσιτάλ και συζήτησαν μαζί του μετά το πέρας του προγράμματος.