Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Λευκές φιστικιές.

 Λευκές σιλουέτες δένδρων μέσα στη νύχτα αλλά και στο πρώτο φως της ημέρας. Μοιάζουν με μυστηριώδεις χορεύτριες ενός απόκοσμου και  ξεχασμένου θιάσου που τριγυρνά σε χειμωνιάτικη τουρνέ. Χορεύτριες ακίνητες σε ένα μοναδικό  ταμπλώ βιβάν. Μια παγωμένη εικόνα από μιούζικαλ του χόλυγουντ. Μια νυχτερινή, μα τι λέω, μεταμεσονύχτια παράσταση για λίγους.
  Η εικόνα του δέντρου της χιονισμένης φιστικιάς είναι το πλέον σπάνιο και ασυνήθιστο. Γυμνή η φιστικιά από καρπούς και φύλλα υποδέχτηκε και φιλοξένησε στα κλαδιά και στον κορμό της  όλη  τη νύχτα, χιλιάδες  κουρασμένες νιφάδες  που ξεστράτισαν ως το Σαρωνικό και αποζητούσαν ένα κατάλυμα, κάπου να ξαποστάσουν.
   Και όλη τη νύχτα  οι φιστικιές γέμισαν από νιφάδες.Δέχτηκαν ευγενικά τον απρόσκλητο επισκέπτη του βορρά. Ένα απαλό στρώμα φρέσκου χιονιού έντυσε τα ξιλιασμένα κλαδιά και  δώρισε  στα  δέντρα αυτά μια άλλη όψη. Το χιόνι ομόρφηνε  τις φιστικιές μέσα στη νύχτα, μέσα στο καταχείμωνο προσέχοντας μη πληγώσει τους κόμπους  της και τραυματίσει τον εκκολαπτόμενο καρπό.