Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Στα χωριά της Αίγινας

     Ο λόγος για τα Χριστουγεννιάτικα χωριά  που έχουν στηθεί καταμεσίς της πόλης της Αίγινας με σκοπό να ψυχαγωγήσουν  τα μικρά παιδιά. Πολλά τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, οι δράσεις, τα events, τα  happenings, με κεράσματα, λιχουδιές, αλλά  και μάγους, χορευτικά στιγμιότυπα κι ότι τέλος πάντων προσφέρται για τη ψυχαγωγία  αυτής της ηλικίας.
   Ο Δήμος Αίγινας έχει οργανώσει στον αύλειο χώρο του  Πύργου του Μάρκελου το "Χριστουγεννιάτικο χωριό", ενώ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, λίγα μετρά  παραπάνω από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και  τους εκπαιδευτικούς του σχολείου  το "Εργαστήρι του Άη - Βασίλη", με αναγνώσεις παραμυθιών και δράσεις από τους Αντώνη και Λόλα Ντελή , την Αρχοντούλα Γεωργοπούλου και άλλους.
      Για  τις μεγαλύτερες ηλικίες προηγήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα πολλές εκδηλώσεις από σχολεία και Συλλόγους. Άλλωστε όπως συνηθίζεται αυτές τις μέρες πολλοί συντοπίτες, όπως και σε άλλα νησιά, ταξιδεύουν στην Αθήνα ή σε χιονοδρομικά κέντρα.
   Τα καφέ  της παραλίας τα καλά εστιατόρια και τα μπαρ  παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον και αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα  με Live μουσική, ρεβεγιόν με ορχήστρες, stand up comedy κι αρκετούς dj. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
    Οι περισσότεροι όμως κρατούν την υπομονή   και  την όρεξή τους για  τις πίτες  που θα αρχίσουν να  τεμαχίζονται από την 1η του έτους και για δύο μήνες τουλάχιστον από τους απανταχού συλλόγους και σωματεία της Αίγινας.
   Οι γιορτές είναι εδώ, άσχετα  από το κρύο που κι αυτό είναι καλοδεχούμενο.
  
  Στις δύο φωτογραφίες απεικονίζεται το ιστορικό κτίριο του Πύργου του Μάρκελου που φόρεσε κι αυτό τα Χριστουγεννιάτικά  του.