Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

"Πρώτες βοήθειες" παρουσίαση στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

    Μια πολύ ουσιαστική και χρήσιμη ενημέρωση από το κλιμάκιο  του Κέντρου Υγείας είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας σήμερα  Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου. Η κ. Γελαδάκη Ευαγγελία  πλαισιωμένη από τις κυρίες Βενετικάκη, Τζίμη και Γκαρή  παρουσίασαν επί δίωρο με έξυπνο και ζωντανό τρόπο τις άμεσες ενέργειες που πρέπει ναγίνουν  μετά από ένα κτύπημα, ένα τσίμπημα, ένα στραμπούλιγμα, ένα πέσιμο, ένα κάψιμο, μια δηλητηρίαση, μια λιποθυμία.
   Από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πόσο λάθος πληροφορίες  και πρακτικές έχουν καθορίσει τη   συμπεριφορά μας  σε αυτές  τις περιπτώσεις. Λάθος  πληροφορίες που σχετίζονται με γιατροσόφια  και πρακτικές παλιές που όμως σήμερα  μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνες κάποιες  φορές.
   Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στις πρώτες ενέργειες  μετά από ένα ατύχημα  στο δρόμο κυρίως με μηχανάκι ή ποδήλατο αλλά  και στη οδική μας συμπεριφορά.

  Αναφέρθηκε  πως με αυτές  τις γνώσεις  μπορούμε  πλέον να φανούμε πιό  χρήσιμοι και αποτελεσματικοί ιδιαίτερα όταν πολλά  παιδιά αθλούνται ή συμμετέχουν σε ομάδες και συλλόγους. Ο εθελοντισμός  η κοινωνικότητα και  η προσφορά των μαθητών  μπορεί να  είναι πλέον πιό  αποτελεσματική και ουσιαστική.