Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Στο ίδρυμα Νιάρχου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας.


 
    Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Αίγινας
   Η Β΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Αίγινας την Τρίτη 29/11/2016 πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ίδρυμα Νιάρχου και στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Παρόλο που η μέρα ήταν κρύα και βροχερή, οι μαθητές μας περιηγήθηκαν με καλή διάθεση αρχικά στο Ίδρυμα Νιάρχου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους το μέγεθος και η κατασκευή του κτιρίου, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα «οικολογικό» κτίριο, καθώς καλύπτει το 80% των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ας σημειωθεί επίσης ότι αυτή την περίοδο φιλοξενείται εκεί μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για τους «οικείους» μας Χρήστο Καπράλο και Γιάννη Μόραλη.
Στη συνέχεια της εκδρομής μας οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου στην αίθουσα της «Θόλου» παρακολούθησαν μία εικονική περιήγηση στην Αγία Σοφία της Κων/πολης , το σπουδαίο οικοδόμημα του Ιουστινιανού, που αποτέλεσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί σύμβολο του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μέσα από αυτήν την περιήγηση οι μαθητές γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής της Αγίας Σοφίας και μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς της Ιστορίας της.
Τέλος, η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με στιγμές ξεκούρασης στο εμπορικό κέντρο Athens Heart για την απαραίτητη ανάπαυλα, φαγητό και ψώνια σ’ ένα περιβάλλον χαρούμενο και διακοσμημένο έτσι, ώστε να μας θυμίζει ότι τα Χριστούγεννα είναι πλέον κοντά….