Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ένα δέντρο και ένα κοντέινερ στην ίδια αυλή.



   
   Ένα  δέντρο και ένα κοντέινερ έχουν  προκαλέσει μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση εφόσον σήμερα  ο διάλογος  τις περισσότερες φορές  εξαντλείται πίσω από τα πληκτρολόγια και τις οθόνες.
   Και πάλι  στο προσκήνιο  τα πολύπαθα Καποδιστριακά κτίρια  της Αίγινας. Σε κάποια από αυτά οι εργασίες έχουν ξεκινήσει  σε κάποια αναμένεται να αρχίσουν. Κι ενώ θα περίμενε  κανείς  η υπόθεση των Καποδιστριακών κτιρίων όχι απλά να είναι μέσα στην ατζέντα των προτεραιοτήτων  όλων των Αιγινητών, αλλά  στην κορυφή, εντούτοις λίγοι ασχολούνται κατά καιρούς σοβαρά με την τύχη τους και  το μέλλον τους.
   Η σημερινή κατάσταση  δεν κάνει κανέναν  Αιγινήτη περήφανο. Απέναντι από το Ορφανοτροφείο μέχρι πρότινος όγκοι  σκουπιδιών, ενώ ένα μέρος της νέας  του στέγης γκρεμισμένο (κανείς δεν ζητά ευθύνες!!!), έξω από το Εϋνάρδειο σκουπίδια και μέσα  γκράφιτι, στο Κυβερνείο εργοτάξιο.
   Η  πρόοδος  και η ολοκλήρωση των εργασιών όμως στο Κυβερνείο απαιτούν την τοποθέτηση ενός κοντέινερ, το οποίο κρίθηκε ότι πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση ενός μεγάλου δέντρου.
   Μπορεί και αυτή τη στιγμή να βρεθεί η λύση, η χρυσή τομή η οποία θα είναι σωτήρια  και  για το δέντρο  αλλά  και  για  τη συνέχιση των εργασιών.
   Πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει  η λογική και η  νηφαλιότητα.  

Η φωτογραφία  προέρχεται από το Aeginalight και ανήκει στον κ. Γ.Μουρατίδη.