Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σε "Επιφυλακή" για το Ευνάρδειο.

 Φωτίστηκε χθες βράδυ το ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους Ευνάρδειο χάρη στην έξυπνη ιδέα των υπευθύνων να τοποθετήσουν στην είσοδό του την "Επιφυλακή 2"  της εικαστικού κ. Βένιας Δημητρακοπούλου.
   Η φωτογραφική απεικόνιση του έργου "Προμαχώνες" της Β. Δημητρακοπούλου δεσπόζει ανάμεσα στις κολώνες της εισόδου. Το έργο αποτελεί ένα σχόλιο γαι τις απειλητικές σκιές και το σκοτάδι που έχει καλύψει το ιστορικό κτίριο, αντικατοπτρίζοντας έτσι και την σκοτεινή μοίρα της ιστορικής μνήμης στην σημερινή Ελλάδα, αλλά κυρίως την κατάληξη των προσπαθειών δημιουργίας ενός σύγχρονου Ελληνικού Κράτους που ξεκίνησαν από τον οραματιστή Ιωάννη Καποδίστρια.
 Στα χθεσινά εγκαίνια  έκαναν αίσθηση οι λόγοι των ομιλητών που περιέγραψαν με ενάργεια την αγωνία για την τύχη του κτιρίου από τη συνεχιζόμενη  εδώ και δεκαετίες αδράνεια  των  υπευθύνων. Ένα στοιχείο - αρκετά ευρηματικό - ήταν τα κίτρινα πλαστικά κράνη - που φόρεσαν πολλοί από τους επισκέπτες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κατάρευσης του κτιρίου.
   Ο εξαιρετικός φωτισμός του κτιρίου οφείλεται στον κ. Φίλιππο Κοτσάφτη, η ιδέα της έκθεσης και η επιμέλεια στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού κ. Γ. Καλόφωνο 

 Το έργο "Προμαχώνες" της Βένιας Δημητρακοπούλου θα τοποθετηθεί στο προαύλιο  του Εθνικού Αρχαιολογικού  Μουσείου στην Αθήνα σε ειδική τελετή  την 1η Οκτωβρίου.