Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο παπά - Νεκτάριος στο 8ο Φεστιβάλ Φιστικιού

  Μια εικόνα  που δύσκολα θα ξεχάσουν οι επισκέπτες της εμπορικής έκθεσης του φετινού Φεστιβάλ Φιστικιού  ήταν η ενεργή παρουσία  του παπά-Νεκτάριου Κουκούλη στο περίπτερο των Αιγινητών κτηνοτρόφων, το απόγευμα τςη Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου.
    Μπροστά στο καζάνι  του ετοίμασε  σε μεγάλες ποσότητες ρυζόγαλο και το πρόσφερε στους περαστικούς, περιστοιχισμένος από τους δύο του γιούς  το Μιχάλη και το Γιώργο.
   Κτηνοτρόφος από τους λίγους και ιδιοκτήτης πολλών ζώων εκεί στα αψηλά  της Κυψέλης στην περιοχή της Σαρακίνας αλλά και δεινός ζαχαροπλάστης με προυπηρεσία κοντά στον αείμνηστο Παγούδη στο παλιό  του μαγαζί στο κέντρο της Αίγινας.
   Άφθαστος στο γαλακτομπούρεκο και στο ρυζόγαλο, άλλωστε εδώ και δεκαετίες μαγειρεύει στην Κατασκήνωση στον Τούρλο. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που οι ενορίτες του έχουν απολαύσει την τέχνη του. Πέρσι συμμετείχε στα σεμινάρια μαγειρικής που οργάνωσε ο σεφ Δημήτρης Κάππος στο εστιατόριο "Κάππος έτσι", ενώ αποσπάσματα από  την εμφάνιση του στην Αγγλική τηλεόραση,  σε γνωστή εκπομπή γευσιγνωσίας, έχουν παρακολουθήσει πολλοί.
   Φέτος όμως έκανε τη διαφορά  κατεβαίνοντας  στο Φεστιβάλ και μαγειρεύοντας μπροστά στον κόσμο. Δεν φοβάται τη δουλειά. Η δουλειά  τον φοβάται. Την αγάπη του για τα ζώα την έχει μεταδώσει  και στους γιούς του.
   H κτηνοτροφία, μια παλιά αποδοτική ενασχόληση των Αιγινητών, όπως και πολλών νησιωτών, είναι μια καλή επιλογή για την εποχή μας και κυρίως για τους νέους μας. Ο παπά - Νεκτάριος όπως και πολλοί νέοι αγρότες είναι φωτεινά παραδείγματα.
  

Φωτό: Μαρία Γκίκα - Γιώργος Κουκούλης από τις σελίδες  του στο Fb.