Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η συναυλία της "Εστουδιαντίνα" στην 8η Γιορτή Φιστικιού.

  Μια συναυλία που παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές χθες βράδυ ήταν αυτή της "Εστουδιαντίνα" της Αίγινας. Είναι η ορχήστρα της Μουσικής Σχολής "Άγιος Νεκτάριος" η οποία αποτελείται απόσχεδόν 35 μέλη κυρίως νέα παιδιά και μαθητές σχολείων. Στα τελευταία χρόνια που λειτουργεί στο Νεανικό Κέντρο της Μητροπόλεως πολλά νέα παιδιά  έχουν μάθει και μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα κάτω από τη φωτισμένη διδασκαλία  του Αλέξανδρου Σπίτζιγκ και  του Θανάση Ανδρέαδη.
   Η  Σχολή παρέχει επίσης μαθήματα Βυζαντινής με καθηγητές  τους Θανάση Ανδρέαδη και Μηνά Μακαρατζή, Ευρωπαϊκής Μουσικής, Φωνητικής και Ορθοφωνίας με καθηγητή τον κ. Γιάννη Βρυζάκη.
   Το έργο της και η προσφορά  της κρίνεται πολύ σημαντική ενώ η συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα  του νησιού όπως στο Φεστιβάλ Φιστικιού είναι αφιλοκερδής.

    Η χθεσινή συναυλία  που άρχισε γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ  έδωσε σε πολλούς επισκέπτες αλλά και ντόπιους να απολαύσουν τους ήχους και τις φωνές  της Ορχήστρας η οποία απέδωσε κυρίως παραδοσιακά τραγούδια αλλά και λαϊκά και έντεχνα.
   Το χειροκρότημα πλούσιο και τα σχόλια επαινετικά.

 Η φετινή συναυλία έρχεται σαν συνέχεια  της αντίστοιχης που προσπάθησε να δώσει η ορχήστρα αλλά διακόπηκε λόγω βροχής.

  Για άλλη μια φορά το Φεστιβάλ Φιστικιού αξιοποιεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό δίνοντας στα νέα παιδιά βήμα έκφρασης και δημιουργίας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ θετικό  και ουσιαστικό.