Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

«Αυτά που μας ταξίδεψαν»





  «Αυτά που μας ταξίδεψαν» είναι όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα βαποράκια που όργωσαν τον Αργοσαρωνικό τις προηγούμενες δεκαετίες. Καράβια άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε….  Που το κάθε ένα από αυτά έγραψε τη δική του ιστορία. Μια ιστορία με αλμύρα  σε ταξίδια κοντινά, σε εποχές που τα νησιά μας συνδέονταν καθημερινά μεταξύ τους και ήταν οι προσφιλέστεροι τόποι διακοπών αλλά και γυρισμάτων για πολλές ελληνικές ταινίες.  Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα  από τα καΐκια μέχρι τα επιβατηγά και οχηματαγωγά της γραμμής του Αργοσαρωνικού που χάραξαν την προσωπική ιστορία του καθενός μας  με το διαρκές πήγαινε – έλα σε ταξίδια χαράς, ανεμελιάς ξεγνοιασιάς και διαφυγής από το πολύβουο κέντρο».
 
   Η έκθεση φωτογραφίας  των παλαιών πλοίων  του Αργοσαρωνικού που είχε παρουσιαστεί  τον Αύγουστο του 2012 στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, παρουσιάζεται ξανά στον ίδιο χώρο από το Σάββατο 20 Αυγούστου, εμπλουτισμένη με υλικό  φωτογραφιών που έχει συλλεχθεί  στο διάστημα που μεσολάβησε από το 2012 έως σήμερα.
  Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 20.30
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα και ώρες  19.00 – 21.30  μέχρι  τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.