Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ο Βασίλης Βασιλάκης επιστρέφει στην Αίγινα.

   Έχουμε πολύ καιρό να απολαύσουμε  θεατρική δουλειά  του Βασίλη Βασιλάκη στην Αίγινα. Από τότε που έκλεισε ο "Ορμίσκος" το θεατράκι στην οδό Πηλέως και αφού σταμάτησε να δραστηριοποιείται στο "Γράμμα", το Βασίλη τον βλέπουμε , όσοι δεν μπορούμε να πάμε σε αίθουσες  των Αθηνών, σε ταινίες (Μικρά Αγγλία) ή σε διαφημιστικά σποτς.
   Οι  θεατρικές του δουλειές στην Αίγινα αξεπέραστες, αλησμόνητες  γεμάτες ποιότητα, λόγο, επαγγελματισμό. Κάποιος θα τις χαρακτήριζε πειραματικές, κάποιος άλλος αρκετα προχωρημένες. Το θέμα είναι πως κοντά στο Βασίλη πολλά νέα παιδιά στην Αίγινα γνώρισαν τους δρόμους και τα μυστικά του θεάτρου. Μυήθηκαν στη σκηνή,έπαιξαν με τη φωνή το σώμα τους, εκφράστηκαν, δημιούργησαν. Με  τις παραστάσεις του ο Βασίλης δημιούργησε κοινό, συνέβαλε στη διμαόρφωση ενός θεατρόφιλου κοινού, τόσο με τις προσωπικές  του δουλειές στον "Ορμίσκο" και στο 'Γράμμα" όσο και από τις συνεργασίες του με τη θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας αλλά και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεάτρου.
  
   Ο Βασίλης Βασιλάκης λοιπόν επιστρέφει στην Αίγινα τούτο το καλοκαίρι με δύο παραγωγές: "Το μάθημα" και τη "Φαλακρή Τραγουδίστρια". Η πρώτη θα παιχτεί για δύο σαββατοκύριακα στο θεατράκι της οικίας Ν.Κοντοβράκη στη Σκοτεινή ενώ η "Τραγουδίστρια θα ανέβει στο 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου.

  "Το μάθημα" Λίγα λόγια για το έργο:
΄Ενας καθηγητής, μια μαθήτρια και μια υπηρέτρια αποτελούν τα πρόσωπα του έργου. Σε  ένα φαινομενικά "φυσιολογικό" μάθημα αποκαλύπτεται σιγα σιγα ο παράλογος κόσμος του Ιονέσκο, μετατρέποντας το καθημερινό σε παράδοξο και το γκροτεσκ γελοίο σε τραγικό.

Στο "Μάθημα" ο Ιονέσκο διαπραγματεύεται το θεμα της εξουσίας και το πως αυτή επιβάλλεται, δια μέσου της γλώσσας, αποκαλύπτοντας τα λεπτά όρια μεταξύ θύτη και θύματος.
Η παρασταση έκανε πρεμιερα στο Black Box στη Θεσσαλονίκη και στη συνεχεία παρουσιάστηκε στην Αθηνα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο "Θεατράκι της Σκοτεινής" η παράσταση θα ανέβει για δύο σαββατοκύριακα στις 9-10 Ιουλίου και 16-17 Ιουλίου 2016, στις 21.00 μ.μ.
Παιζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βασιλακης, Μαρίνα Νατιώτη Ειρήνη Καραόγλου.