Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η αξέχαστη "Φαίδρα" μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας

  
στη γραμμή Algeciras – Tangier Med
  Η αξία ενός πλοίου αποδεικνύεται και από τις γραμμές  και  τις ανάγκες τους που καλείται  να εξυπηρετήσει. Ο λόγος  για  τη "Φαίδρα"  το μεγάλο αυτό πλοίο που είχε δρομολογηθεί στη Σουβάλα της Αίγινας από την εταιρεία Nova Ferries. Μετά λοιπόν από ένα σύντομο πέρασμα του από τον Σαρωνικό, προερχόμενο από τις γραμμές της Θάσου, πουλήθηκε από την εταιρεία  του στην Ιορδανία. Η "Φαίδρα"  στο σύντομο πέρασμά της είχε αφήσει  τις καλύτερες εντυπώσεις. Επρόκειτο για ένα σύγχρονο πλοίο υψηλών προδιαγραφών.
   Από  το nautilia.gr   και από άρθρο του κ. Σ.Ρούσσου μαθαίνουμε για  τη δρομολόγηση του πλοίου στη  γραμμή που συνδέει  το Μαρόκο με την Ισπανία. Νομίζουμε πως η είδηση αυτή θα ενδιαφέρει πολλούς παλαιούς επιβάτες του πλοίου που το ταξίδεψαν και το αγάπησαν.

Παραθέτουμε απόσπασμα από τη δημοσίευση: 
   "Συνεχίζονται οι δρομολογήσεις πλοίων στη Δυτική Μεσόγειο με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Αυτή την ώρα το πλοίο «AYLAH» της αραβικής AB Maritime, ταξιδεύει με προορισμό το ισπανικό λιμάνι του Algeciras, όπου θα ενταχθεί στο πλάνο του Strait Crossing Operation (OPE) για το 2016 και θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Algeciras (Ισπανία) – Tangier Med (Μαρόκο).Πρόκειται για το δικό μας πρώην «ΦΑΙΔΡΑ» της Nova Ferries.....  Επισημαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός, η συγκεκριμένη γραμμή εξελίσσεται σε μήλον της έριδος μεταξύ των εταιρειών, που ανταγωνίζονται προκειμένου να κερδίσουν ένα κομμάτι της πίτας από μια γραμμή με εξαιρετικό ενδιαφέρον. 
Το «AYLAH»  αποτελεί αναμφίβολα την καλύτερη επιλογή της αραβικής εταιρείας για τη γραμμή. Ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα το 2009, έχει μήκος 96,37 μέτρα, πλάτος 17,02 μέτρα και βύθισμα 3,2 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.246 επιβάτες και 133 Ι.Χ., ενώ ταξιδεύει με ταχύτητα 18 κόμβων"