Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Οι διάσημες γάτες της Ύδρας



   Οι πιό  διάσημες  ίσως γάτες  του κόσμου είναι αυτές  της Ύδρας. Πολυ-φωτογραφημένες - πασίγνωστες, ναζιάρες αλλά και λίγο σνομπ ενίοτε  σε υποδέχονται στο λιμάνι  και  με  το νωχελικό  βλέμμα  τους σου επιβάλλουν να  τις σεβαστείς αλλά και να συνυπάρξεις  μαζί  τους  για όσο χρόνο  παραμείνεις  στο βασίλειό τους, την Ύδρα.
    Με  πολύ χαρά πληροφορηθήκαμε μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες  του Saronicmagazine πως διοργανώθηκε στο νησί ειδική εκδήλωση  για  τις  γάτες  της Ύδρας  η οποία περιελάμβανε την παρουσίαση ειδικού ντοκυμαντέρ και λευκώματος.
Από:  Φωνή της Ύδρας - .saronicmagazine.com
 "Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Κιβωτός της Ύδρας» στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων του Δήμου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

   Δυο καταξιωμένες γυναίκες  -κάθε μια στον τομέα της- η Emma Baus πασίγνωστη δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστρια ζώων και η Γερμανίδα Gabriela Staebler, παγκοσμίως αναγνωρισμένη φωτογράφος άγριων ζώων, παρουσίασαν τη δουλειά τους και καταχειροκροτήθηκαν.
    Πιο συγκεκριμένα η Emma Baus δημιουργός του ντοκιμαντέρ που ήταν γυρισμένο στη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Ύδρα, έδειξε τη ζωή των γατών στα τρία αυτά μέρη, μέσα από λήψεις με υπέροχες εικόνες του νησιού μας.
     Η δε Gabriela Staebler που έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο «Ύδρα, το νησί των γατών», Hydra, Island of cats, με φωτογραφίες αποκλειστικά από το νησί μας και τη ζωή των γατών πάνω σ’ αυτό, έκανε την παρουσίαση του βιβλίου της, μιλώντας για το έργο της και εκφράζοντας την αγάπη της για τις γάτες που την ενέπνευσαν μοναδικά και αποτύπωσε σ’ αυτό, εικόνες τόσο γνώριμες και φυσικά τόσο αγαπημένες.
    Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της «Κιβωτού της Ύδρας» που ενθουσίασε το κοινό που πλαισίωσε την εκδήλωση και το οποίο ήρθε σε επαφή με τη δημιουργικότητα των δυο καταξιωμένων γυναικών και παράλληλα με την οπτική που προσέγγισαν οι ίδιες τις γάτες, που είναι αναπόσπαστα δεμένες με τη ζωή και το τοπίο του νησιού μας.
    Συγχαρητήρια στην «Κιβωτό» για την πρωτοβουλία και όλη την εν γένει προσπάθεια που καταβάλλει το Δ.Σ., έχοντας αναλάβει εθελοντικά το έργο της προστασίας και διαχείρισης των ζώων του νησιού μας".