Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους συντελεστές της "Ζηνοβίας"


  Οι  συντελεστές  της θεατρικής παράστασης του έργου: «Ζηνοβία  τι παίζει απόψε:» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  τους εκατοντάδες  θεατές  που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης και παρακολούθησαν  την παράσταση του έργου.
   Με μια αίθουσα υπερπλήρης και με δεκάδες όρθιους  θεατές  να παρακολουθούν μέσα και έξω από τα ανοιχτά παράθυρα τελείωσαν οι παραστάσεις  την Κυριακή  3 Απριλίου, αφήνοντας πίσω  τους γλυκιές εικόνες και πολλές  προσδοκίες  για το μέλλον.
   Οι  έξι παραστάσεις  που δόθηκαν  και  τα 127 καθίσματα  της αίθουσας δεν στάθηκαν ικανά  να καλύψουν  τη μεγάλη προσέλευση  των θεατών  που ξεπέρασαν  τους 800.
   Η  ζωή  στην Αίγινα  τη δεκαετία  του ’70 μέσα και έξω από το σινεμά «Αφαία» της Ζηνοβίας, η πολιτική κατάσταση, η μεταπολίτευση, οι καθημερινές δυσκολίες, ο φόβος, οι αγωνίες, τα πάθη, οι έρωτες, η ξεγνοιασιά συνέθεσαν ένα απίθανο παζλ σε μια Αίγινα  που αναζητεί  την  ανάπτυξη μέσα από την τουριστική αξιοποίηση και προβολή.
   Πάνω στην οθόνη οι μεγάλες  ταινίες  του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, οι ανυποψίαστοι θεατές, τα πρώτα  Souvenirs «rooms to let» και   «rent a bike» η Αγία Μαρίνα που ανοικοδομείται, τα πρωτοεμφανιζόμενα ιπτάμενα δελφίνια, η μεταπολίτευση και ο ….. Τζον Τραβόλτα  σε όλο  του το χορευτικό μεγαλείο.
   Μια  κοινωνία  που αλλάζει, ένα νησί  που προσπαθεί να ξεφύγει από τα παλιά ήθη και τις συνήθειες, τα σινεμά  που κλείνουν πια, όπως κι αυτό της Ζηνοβίας.
   Κι εκείνη αγέρωχη, απρόσιτη και αυστηρή  να σεργιανίζει  τα απογεύματα  στον  Άγιο Νικόλα και να  κουρεύεται ακόμα  στου… Λευτέρη.

   Να  ευχαριστήσουμε  λοιπόν  για  αυτό το  συναρπαστικό ταξίδι:

Τον κ. Γρηγόρη Μπέρδο  για τις πληροφορίες  που μας έδωσε  σχετικά  με τα σινεμά  της παλιάς Αίγινας και την προσωπικότητα  της Ζηνοβίας Αρχιμανδρίτου – Μπήτρου.
Το  Δήμο  Αίγινας  και  την ΚΕΔΑ  για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας  του Πνευματικού Κέντρου.
Τα  καταστήματα:  «Κάππος έτσι», «Κωλέτζης»,  «Τόγιας». «Γραφή».
Τα  ηλεκτρονικά μέσα Aegina portal,  Aegina Light  και  Saronic Magazine (site και   εφημερίδα)  για  την  προβολή  της παράστασης.
Τον κ. Ανέστη Κορνέζο   για  τη σύνθεση  των κινηματογραφικών αποσπασμάτων  της  παράστασης.
Την κ. Νεκταρία Μπήτρου για  το σχεδιασμό  των σκηνικών.
Την κ. Ματούλα Ρούσσου για τις εκτυπώσεις.
Το  Μορφωτικό  Σύλλογο  Αίγινας «Ι.Καποδίστριας»  και «Αίγινα  Εθελοντής»  για την παραχώρηση  κοστουμιών και αντικειμένων
Τους επαγγελματίες: Βαγγέλη Δεληγιάννη, Φίλιππο Ρεκλείτη, Νεκτάριο Μπέση  για  τις εργασίες  μέσα  στο Πνευματικό Κέντρο
 Τις κυρίες : Μαίρη  Σταυρίδου, Αθηνά Πυρουνάκη, Άρτεμις Αξιώτη, Μαρία Μπέση,  Ματίνα Μπαρμπέρη. 
     Ευχαριστούμε  για την παρουσία   τους  όλους τους θεατές  της παράστασης  επώνυμους και ανώνυμους, εκπροσώπους του Δήμου Αίγινας, των Συλλόγων και φορέων του νησιού, ιερείς, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.
Ανάμεσά  τους διακρίναμε:
  Τον  Δήμαρχο  Αίγινας  κ. Δημήτρη Μούρτζη, τον πρόεδρο  του Δημ. Συμβουλίου κ. Νίκο Οικονόμου, τη γραμματέα  του Δημ. Συμβουλίου και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Καίτη Σαλπέα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Λεούση και τη Δημοτικό Σύμβουλο Αγκιστρίου κ. Άρτεμις Λαβούτα.
   Την πρώην υπουργό κ. Βάσω Παπανδρέου, τον κ. Σάκη Σακιώτη πρώην Δήμαρχο Αίγινας, τον κ. Πέτρο Πετρίτη πρώην πρόεδρο  του Δημ. Συμβουλίου, την κ. Μαρία Γιαννοπούλου πρώην Δημοτικό Σύμβουλο.
  Τους ιερείς π. Ελευθέριο Κουμασίδη, π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, π. Φανούριο Μακαρατζή, π. Νεκτάριο Κουκούλη.
  Τον αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδο. Τον  Διευθυντή του ΙΕΚ Αίγινας κ. Τ. Βάρτζελη, την Διευθύντρια  του Γυμνασίου – Λυκείου Αγκιστρίου κ. Αγλαΐα Κεφάλου, την Διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης  κ. Λίλη Βογιατζή.
  Τον πρόεδρο  του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Γεώργιο Καλόφωνο, τις πρώην προέδρους  του Φεστιβάλ  κ. Φλώρα Αλυφαντή (πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας)  και την κ. Μαίρη Κουκούλη.
  Τις  προέδρους  κ. Βάντα Βάρτζελη (Σύλλογος Γυναικών «Αφαία») και κ. Μαρίκα Λυκούρη (Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος) κ. Φίλιππο Χατζηπέρη  του (Σύλλογος Επιβατών Αίγινας) κ. Νίκο Μαρίνο (πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αίγινας)
  Τα  μέλη  του Θεατρικού τμήματος  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ι.Καποδίστριας», και  μέλη του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, τη  γκαλερίστα κ. Βάσω Καλουδιώτη, την εικαστικό κ. Κατερίνα Γιάννακα, τη συγγραφέα κ. Βάσω Χαμαλέλη- Μπούκλα
  Τους εκδότες  του περιοδικού Saronic Magazine κ. Σίλα Αλεξίου και κ. Γιάννη Προβή.
  Τους ιατρούς κ. Ευαγγελία Γελαδάκη,  κ. Κ. Κουζούπη κ. Γρηγόρη Γαλάνη, Παναγιώτα Γκαρή (κοινωνική λειτουργό)
  Την ιδιοκτήτρια  του γυμναστηρίου «Κούρος» κ. Φωτεινή Μπήτρου, την  ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου «ΝΑΜΑ» κ. Ευαγγελία Ρεκλείτη
  Το θεατρικό συγγραφέα κ. Πάρι Τακόπουλο.
  Τους εκπαιδευτικούς: Δημήτρη Νικολόπουλο, Στέλιο Κάλαβρο, Λάγια Μαστρογιαννίδου, Στέλλα Κουρτίδου, Κώστα Σταυρόπουλο, Ρεβέκκα Χαρπίδου, Νεκταρία Πετρίτου, Γιάννη Μπακέλα, Θωμά Κουρκούνα, Βάσω Παπαδημητρίου, Αχιλλέα Παπαχαραλαμπίδ, Άν. Ρόδη.