Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η εποχή των καναπέδων

   Η εποχή των καναπέδων ξεκίνησε στην Αίγινα. Ήδη οι πρώτοι καναπέδες με τις πολυθρόνες τους πήραν την τιμητική τους θέση δίπλα σε κάδους, σε γωνίες, σε σταυροδρόμια, στον παραλιακό δρόμο, στους πασίγνωστους δηλαδή σκουπιδότοπους του νησιού.
  Η  εποχή των καναπέδων και  των στρωμάτων ύπνου - για να μην αδικήσουμε και το είδος - ξεκινά άμα τη αφίξει ημερολογιακά  των μεγάλων εορτών και αργιών. Γνωστοί και άγνωστοι παραθεριστές αλλά και ντόπιοι κάτοικοι εν όψει των εορταστικών ημερών "ανακαινίζουν"  τον οικιακό τους εξοπλισμό και ξεφορτώνονται  ότι πιό παλιό ή άχρηστο. Στη θέση του παλιού μπαίνει  το καινούργιο από το ΙΚΕΑ ή στη χειρότερη περίπτωση αυτό που ήρθε από  το σπιτικό  της Αττικής επειδή εκεί προηγήθηκε ανάλογη ανακαίνιση. Από την άλλη πλευρά πολλοί από  τους ντόπιους βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν πολλά αντικείμενα αυτές  τις μέρες.
   Όπως και να έχει το έργο είναι παλιό και τα κομμάτια που εκτίθενται κατά μήκος των δρόμων αρχίζει να αποκτούν συλλεκτική αξία. Όπως ο εικονιζόμενος καναπές που εκτέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Λεοντίου. Ωραιότατος αλλά χωρίς τα απαραίτητα μαξιλάρια.
   Για αυτήν την κατάσταση - πέρα από αστεία και γραφικότητες - που μας εκθέτει και μας δυσφημεί, είμαστε όλοι υπεύθυνοι.