Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Βράβευση του «ΆΡΤΕΜΙΣ» στη Σύρο.




   Συνηθίζεται το πρώτο πλοίο που καταπλέει σε ένα λιμάνι και κάνει «ποδαρικό» να τιμάται από  τις τοπικές αρχές και ιδιαίτερα από το Λιμεναρχείο της περιοχής. Το γνώριμό μας «Άρτεμις» έκανε φέτος ποδαρικό στη Σύρο το πρωί της Πρωτοχρονιάς  και ακολούθως στα νησιά από τα οποία πέρασε. Για το λόγο αυτό το Λιμεναρχείο Σύρου σε μια λιτή τελετή βράβευσε  τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου.
Αναδημοσιεύουμε από την ellinikiaktoploia.gr απ’ όπου και οι φωτογραφίες:
Την Παρασκευή (01-10-2016)το πρωί, έκανε την εμφάνισή του στο «φάρο» του λιμανιού της Σύρου, το πρώτο πλοίο της χρονιάς!
    Πρόκειται για το επιβατικό πλοίο  «ΑΡΤΕΜΙΣ», της Hellenic Seaways που πραγματοποιεί ενδοκυκλαδικά δρομολόγια,το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο-Κέα-Κύθνος-Σύρος-Πάρος-Νάξος-Ίος-Φολέγανδρος-Κίμωλος-Μήλος.
Το πλοίο δεν έκανε μόνο…»ποδαρικό», στην Σύρο άλλα και σε όλα τα Κυκλαδονήσια στα οποία δίνει μάχη και αγώνα σε καθημερινή βάση προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την σύνδεση των Κυκλάδων.
     Σήμερα, 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη τελετή στο πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ, στην οποία ο Λιμενάρχης Σύρου, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα με τον θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου στον πλοίαρχο, Στυλιανό Περιστεράκη και μαζί με τις ευχές του,  εξέφρασε την ελπίδα, το 2016 να είναι μια καλή χρονιά για την επιβατηγό ναυτιλία.
Δεδομένου, ότι στην πρώτη προσέγγισή του στο λιμάνι της Σύρου, την πρώτη ημέρα του 2016, το πλοίο έπρεπε να αναχωρήσει άμεσα, η βράβευση πραγματοποιήθηκε σήμερα.
     Στην τελετή παρευρέθηκε επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κκ. Δωρόθεος Β΄, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, εκρόσωπος του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, του Ναυτικού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αξιωματικοί, στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου και συγγενείς των ναυτικών μας.