Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το top ten της «Οδού Αιγίνης»



    


 Το   top ten   της «Οδού  Αιγίνης»  είναι οι αναγνώσεις των επισκεπτών του blog.  Οι  δέκα πρώτες  αναρτήσεις  στις προτιμήσεις όλων εσάς  που συστηματικά μας διαβάζετε. Κάτι που είχαμε υποσχεθεί να δημοσιεύσουμε και προτιμήσαμε σήμερα να το επιχειρήσουμε λόγω των γενεθλίων μας.
    Αναφέρουμε  λοιπόν τις δέκα πρώτες αναρτήσεις σε επισκεψιμότητα και μέσα σε παρένθεση  τα «κτυπήματα» που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμές οι δέκα πρώτες αναρτήσεις:
1.      «Απόστολος» το  τραγικό τέλος.(2078)
2.      Ο Γρηγόρης δε μένει πια  στην οδό Αφαίας (1368)
3.      Καλό ταξίδι Γιάννη Μπήτρο.(1353)
4.      Σοφία Μηλιώτη, ένας δύσκολος αποχαιρετισμός (870)
5.      Ο «Εμπεδοκλής» στη Σουβάλα (849)
6.      Έφυγε ο Στέλιος Κακούσης.(815)
7.      Ο Βαγγέλης Πιτσιλός ακροβατεί στην Επίδαυρο. (715)
8.      Μόνο με τέσσερα δρομολόγια πλοίων από Δευτέρα.(662)
9.      Οι Τούρκοι κτίζουν το σπίτι του Αγίου Νεκταρίου στη Σηλυβρία. (537)
10.  F/b «Ελλάς» με την ποιότητα μια άλλης εποχής.(510)
Με μία σύντομη απολογιστική ματιά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο τόσο ταλαιπωρημένος «Απόστολος» αναδεικνύεται πλέον τώρα «μετά θάνατο» τόσο λαοφιλής. Συγκινητικές  οι προτιμήσεις σε πρόσωπα που πλέον απουσιάζουν από την Αίγινα. Ωστόσο τη μεγάλη μερίδα  του λέοντος αποσπούν οι αναφορές μας σε πλοία όπως φαίνεται  και από  την κατάταξη στις επόμενες δεκάδες, ακόμα και για το ενδεχόμενο δρομολόγησης πλοίου όπως του «Εμπεδοκλή».
   Δικαιωματικά λοιπόν η δημοσίευση αυτή να κοσμείται από την φιγούρα του πρωταθλητή «Απόστολου»  ο οποίος αναπαύεται πλέον στον εξωτικό βυθό της Ζανζιβάρης.