Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Λουκουμάδες - τάμπλετ και γαλοπούλα.

    Μια λαμαρίνα με ζεστούς λουκουμάδες πασπαλισμένους με ζάχαρη περίμενε  τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, μόλις τελείωσε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.Μια γλυκειά συνήθει απου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και θέλει να κλείνουμε γλυκά  την τελευταία ημέρα  του σχολείου πριν τις διακοπές  των Χριστουγέννων.
   Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε και μια σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα μέσα  στο Δεκέμβριο  στο 2ο Γυμνάσιο, δημιουργώντας ένα μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.
  Ο στολισμός  των χώρων από την καθηγήτρια Γαλλικών και ομάδα μαθητριών κ Κατερίνα Τουμπέκη.
   Το ζύμωμα χριστουγεννιάτικων κουλουριών σε κάθε τμήμα και τάξη από τα παιδιά και τις κυρίες  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  Η Μουσική εκδήλωση την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου από  τις χορωδίες και τα μουσικά σύνολα  της Αίγινας.
   Και ερχόμαστε στην τελευταία ημέρα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου όταν μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον ενοριακό ναό ακολούθησε η χριστουγεννιάτικη γιορτή  με κάλαντα και έθιμα της Αίγινας που παρουσίασαν  οι μαθητές που μετέχουν στο μάθημα  της Βιωματικής δράσης του Β2 τμήματος. Ακολούθησε η κλήρωση των δώρων που οργάνωσε  το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου. Τυχεροί αναδείχθησαν οι : ο μαθητής Παναγιώτης Πάλλης που κέρδισε  μια γαλοπούλα και η κ. Μαρία Γιαννοπούλου (δασκάλα χορού) που κέρδισε ένα τάμπλετ.
  Και  του χρόνου.