Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δεκέμβριος, σημαίνει Χριστούγεννα

   η οδός Π.Ηρειώτη στο κέντρο της Αίγινας. Χριστούγεννα 2014
 
    Δεκέμβριος σημαίνει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Δεκέμβριος σημαίνει  γιορτές, χαρά, αγάπη. Μπορεί κάποιοι  να θέλουν  να μας  χαλάσουν τη διάθεση  με τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τις δηλώσεις για πηγάδια  ή ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουμε, όμως δεν θα τα καταφέρουν. 
     Είναι ένας μήνας  με πολλές γιορτές  όπως της Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Σάββα, Αγίου Νικολάου, Αγίου Σπυρίδωνα, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Αναστασίας κ.ο.κ.
     Ήδη  ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος έχει κατέβει από πατάρια και αποθήκες. Σε πολλά σπίτια τα  δέντρα αναβοσβήνουν και οι φωτεινές γιρλάντες  στα μπαλκόνια  φωτίζουν τις νύχτες. Τα καταστήματα  έχουν στολίσει  τις βιτρίνες  τους και δειλά - δειλά αρχίζει και η δική μας πόλη της Αίγινας να  προμηνύει  τα Χριστούγεννα.
    Μήνας λοιπόν αγαπημένος, γεμάτος γιορτές, ευχές, ελπίδα και οικογενειακές στιγμές. Ένας μήνας για όλη την οικογένεια, για μακρινούς και κοντινούς συγγενείς, για φίλους. Ένας μήνας που θέλει από όλους μας να δείξουμε  τα καλύτερα  των αισθημάτων μας. Την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας. Να συγχωρέσουμε και να συγχωρεθούμε. Να νοιαστούμε γαι τον άλλο και να μοιραστούμε ότι και όπως μπορούμε με τον άλλο. Τον όποιον άλλον. Ένας μήνας που όλοι περιμένουμε.
   Κάπως έτσι θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα.
Καλό μήνα. Γιατί αν κάτι χρειαζόμαστε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς είναι τα αληθινά Χριστούγεννα  της καρδιάς μας.
  Ευχές  γαι καλό μήνα με δύο πίνακες για τον Δεκέμβριο από την ειακστικό Δάφνη Αγγελίδου