Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

4 χρόνια στην "Οδό Αιγίνης"


     Τέτοια μέρα - 31 Δεκεμβρίου του 2011- ξεκινήσαμε να βολτάρουμε  στην "Οδό Αιγίνης".Πολύ δειλά και διστακτικά στην αρχή. Ήταν μια εποχή με πολλά blog, υπήρχαν ακόμα κάποιες  τοπικές εφημερίδες στην Αίγινα και το facebook  δεν είχε αποκτήσει τόση δύναμη. Πολλοί  φίλοι μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε. Να  συνεχίσουμε να κάνουμε αναρτήσεις με θέματα πολιτιστικά, ιστορικά, λαογραφικά και κοινωνικά.
    Η συνέχεια είναι γνωστή. Η "Οδός Αιγίνης" απέκτησε γρήγορα πολλούς φίλους και αναγνώστες. Σήμερα 95 πρόσωπα είναι συνδεδεμένα με  το blog, στο  facebook έχει μέχρι στιγμής  874 φίλους  και καθημερινά  επισκέπτονται τη σελίδα μας γύρω στα  300 άτομα από διάφορες περιοχές και όχι αποκλειστικά από την Αίγινα. Σίγουρα οι αριθμοί αυτοί μπορεί να φαίνονται μικροί αλλά για ένα  blog  με τέτοια θεματολογία είναι μεγάλη υπόθεση.
    Πολλά site έχουν αναδημοσιεύσει θέματα  της "Οδού Αιγίνης" όπως  το Nautilia.gr, το Ellinikiaktoploia.gr το Saronic magazine το Katihitiko.gr.  Φίλοι καλοί κατά καιρούς μας στέλνουν συνεργασίες όπως οι : Σταύρος Γεννίτσαρης, Τασούλα Μπέση, Αννίτα Χαρτοφύλακα, Πασχάλης Μελισσάρης, Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, Νεκτάριος Λαβούτας και ο π. Ελευθέριος Κουμασίδης.
  Ευχαριστούμε όλους θερμά. Όπως μεγάλες είναι οι ευχαριστίες μας  στους διαδικτυακούς επισκέπτες και αναγνώστες μας. Τα  "κτυπήματά" τους οι επισκέψεις  τους δηλαδή, όπως και τα Like και οι κοινοποιήσεις  τους μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.
   Στο σημείο αυτό πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι που για εμάς είναι σημαντικό. Σκοπός μας δεν είναι να αποκτήσουμε "σώνει και καλά" επισκεψιμότητα, ούτε να συγκεντρώσουμε διαφημίσεις, ούτε να αποκτήσουμε χιλιάδες φίλους  στο Facebook. Γράφουμε από κέφι, από όρεξη, από μεράκι να προβάλουμε κάποια θέματα  που αφορούν τον τόπο μας  και τη ζωή μας.Γεμίζουμε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας με μια μορφή σύγχρονης επικοινωνίας και δημιουργίας.
    Και  το αποτέλεσμα μας δικαιώνει ανεβάζοντας πρώτες  στις προτιμήσεις - αναγνώσεις σας, αναρτήσεις που αναφέρονται σε μικρά ταπεινά ξωκλήσια ή σε παλαιά και νέα πλοία της γραμμής του Σαρωνικού , καθώς και σε αγαπημένα πρόσωπα  της κοινωνίας μας.
    Κλείνοντας τέσσερα χρόνια διαδικτυακής ζωής σήμερα θέλουμε  και πάλι  να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και πολλές, θερμές και ειλικρινείς ευχές για  το 2016.
                                                               Χρόνια πολλά.