Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

 Μια όμορφη  προ - Χριστουγεννιάτικη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες θεατές  στην μουσική Εκδήλωση που διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, φιλοξενώντας τοπικά μουσικά σχήματα. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ξεκίνησε λίγο μετά  τις επτά το βράδυ και συμμετείχαν:
  •  η Βυζαντινή Χορωδία Αίγινας υπό τη διεύθυνση του κ. Θανάση Ανδρεάδη .
  • η χορωδία  του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος 
  • η χορωδία  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Ασωμάτων και Κοντού. Οι δύο χορωδίες τραγούδησαν από κοινού υπό τη διεύθυνση του κ. Θανάση Ανδρεάδη. Υπεύθυνη για τη χορωδία του Βαθέος είναι η μουσικός κ. Εριφύλλη Γρυπαίου.
  • η παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Βρυζάκη.
  • η Πολυφωνική χορωδία Αίγινας υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Βρυζάκη.
  • Τις χορωδίες συνόδευσε η Εστουδιαντίνα Αίγινας, η ορχήστρα Παραδοσιακών και λαικών οργάνων  της Σχολής " Ο Άγιος Νεκτάριος", υπό την επιμέλεια  του κ. Αλέξανδρου Σπίτζινγκ.
Ακούστηκαν ύμνοι, τροπάρια  της εορτής  των Χριστουγέννων, παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικοι σκοποί από όλο τον κόσμο.Το πρόγραμμα  έκλεισε  με τα Αιγινήτικα κάλαντα που τραγούδησαν από κοινού όλες οι χορωδίες.
   Ήταν  μια όμορφη βραδιά  που τίμησαν  με την παρουσία  τους  εκατοντάδες φίλοι  και έδωσε την ευκαιρία της γιορτής και της συνάντησης  τόσων ανθρώπων.  Μια εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί και πέρσι τέτοιες μέρες και  που τείνει να γίνει θεσμός.
    Ακολούθησε κέρασμα από το Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου.