Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κυκλοφοριακό αλαλούμ στην Κυψέλη.

   Εικόνες σαν κι αυτές εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στους δρόμους έξω από τα σχολεία της Κυψέλης λόγω της βροχής και της παρουσίας πολλών αυτοκινήτων από γονείς που είχαν σταθμεύσει περιμένοντας να σχολάσουν οι μαθητές.
   Το πρόβλημα είναι καθημερινό αλλά οξύνεται τις ώρες και μέρες που βρέχει όταν ο αριθμός των τροχοφόρων διπλασιάζεται. Μαζί με τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που αποχωρούν από τα σχολεία υπάρχουν και κάποιοι διερχόμενοι που ανυποψίαστοι για το πρόβλημα περνούν από τους δύο δρόμους.
    Στα τρία σχολεία της Κυψέλης, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο φοιτούν 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες. Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές  γραπτές προτάσεις  για μονοδρόμηση  των οδών Γ. Λυκούρη και Ευαγγελιστρίας. Οι προτάσεις είχαν κατατεθεί  στο Δήμο και ήταν ένα κείμενο που είχαν υπογράψει απο κοινού οι Διευθυντές και οι δάσκαλοι και καθηγητές καθώς και οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.
   Η  παρουσία των σχολικών  τροχονόμων στο Δημοτικό έχει βοηθήσει στην κατεύθυνση της γρήγορης στάθμευσης των οχημάτων μπροστά στο Δημοτικό και στη ροή των αυτοκινήτων. Επίσης από τους δύο Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έχει κυκλοφορήσει σχεδιάγραμμα ώστε οι οδηγοί τις ώρες προσέλευσης των μαθητών (8.00 - 8.30) και αναχώρησης τους από τα σχολεία (12.30 - 14.00) να ακολουθούν μία κατεύθυνση κυκλοφορίας. Η πρόταση αυτή βρήκε πολλούς δέκτες και αρκετοί συνέβαλαν θετικά.
   Το πρόβλημα όμως είναι εδώ. Υπάρχει και θα υπάρχει και χρειάζεται μια συνολική και οριστική λύση, από το Δήμο, την Επιτροπή Παιδείας, το Αστυνομικό τμήμα, την Τοπική Κοινότητα, τους φορείς  που εμπλέκονται σε αυτό δηλαδή τα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.