Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Προσφορές για μόνιμους κατοίκους αλλά μόνο για δυό μέρες!




 Από το "Λιμάνι 24"
Μισό εισιτήριο για τους Μόνιμους Κάτοικους Ύδρας εκτός από κάθε Τρίτη (που υπήρχε) και για Κάθε Πέμπτη από 1 Νοεμβρίου 2015, μέχρι και 31 Μαρτίου 2016.
Η ενημέρωση γίνεται… λίγο ετεροχρονισμένα, από τον ίδιο το Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη:
«Στην συνάντηση που είχα στις 05/10/2015 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaways κ. Αντώνιο Αγαπητό και τον Διευθυντή Πωλήσεων της εν λόγω εταιρείας κ. Πάρι Τσάγκαρη καθώς και με σχετική επιστολή που παρέδωσα, έθεσα το αίτημα για την διατήρηση της έκπτωσης 50% στην τιμή του εισιτηρίου κάθε Τρίτη πέραν της 30/10/2015 για μόνιμους κατοίκους Ύδρας, την δυνατότητα επέκτασης αυτής της παροχής και την Πέμπτη καθώς και η διατήρηση στην γραμμή πλοίων τύπου «καταμαράν» κατά την διάρκεια του Χειμώνα.
Σε πρώτη φάση, με την από 15/10/2015 επιστολή του, ο κ. Αγαπητός μας γνωστοποίησε ότι διατηρείται η έκπτωση 50% για μόνιμους κάτοικους Ύδρας για κάθε Τρίτη και πέραν της 30/10/2015 και επεκτείνεται και για κάθε πέμπτη μέχρι την 31/03/2016.
Οφείλω ένα θερμό ευχαριστώ για την ευαισθησία και την κατανόηση που έδειξε ο κ. Αγαπητός στο αίτημα μας!!!»
Καλό είναι αυτό, αλλά μήπως θα έπρεπε να επεκταθεί μονιμότερα, αφού οι τιμές των εισιτηρίων… τσούζουν;
Μια σκέψη κάνουμε…

   Για την Αίγινα το εισιτήριο  της HSW  με ιπτάμενο δελφίνι έχει διαμορφωθεί  στα 14.50 Ευρώ  καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Οι προσφορές αυτές Τρίτη και Πέμπτη για Ύδρα που η κίνηση επιβατών είναι μικρή μοιάζει τουλάχιστον με κοροϊδία, όταν οι νησιώτες καθημερινά χρειάζονται  να ταξιδεύουν για Πειραιά όχι για.... καφέ, αλλά για επισκέψεις σε ιατρεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, ΙΚΑ, εφορεία κ.ο.κ.
   Δυστυχώς την τελευταία σχεδόν δεκαετία τα νησιά του Σαρωνικού έχουν μετατραπεί σε νησιά της άγονης γραμμής και έχει πλέον σταματήσει η μεταξύ τους σύνδεση. Σήμερα για να ταξιδέψει κάποιος από Αίγινα προς Ύδρα και το αντίστροφο ή προς Σπέτσες πρέπει  να μεταβεί στον Πειραιά και μετά να πάρει άλλο πλοίο για Αίγινα ή για Ύδρα. Υπολογίστε  το κόστος!!!!.