Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ο Οκτώβρης άνθισε.

    Ο  Οκτώβριος πάντα σηματοδοτεί  την είσοδό μας σε μια νέα εποχή. Το καλοκαίρι  έχει  μείνει πίσω παρά τις ζεστές  χαραμάδες  που συχνά - πυκνά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια όλου του μήνα και κορυφώνονται στο καλοκαιράκι του Άη - Δημήτρη. Οι παλαιοί το αποκαλούσαν "γαιδουροκαλόκαιρο" Κάτι θα ήξεραν παραπάνω.
    Όπως και να έχουν τα πράγματα. Ο Οκτώβριος  είναι παρόν και ήδη  δρομολογεί εξελίξεις  σε πολλά μέτωπα, όπως της οικονομίας  και της εφαρμογής  του 3ου μνημονίου. Ένας μήνας  μεταβατικός  προς  το βαρύ  χειμώνα  ....
    Εμείς ας  μη συννεφιάσουμε από την πρώτη του μέρα. Ας  σταθούμε στα καλά , όπως οι γιορτές του, τα πανηγύρια, οι επέτειοι, η γλυκιά προετοιμασία  για το χειμώνα, το "ψήσιμο" του μούστου και η αναμονή του νέου κρασιού αλλά  και η προσδοκία μιας  καλής σοδειάς  από τα ελαιόδενδρα.
   Και  μη ξεχνάμε  τα λουλούδια του Οκτώβρη  που δεν είναι άλλα από τα χρυσάνθεμα. Ή  τα απρόμενα  λουλούδια  ενός κάκτου που  έχουν ζωή μίας μόλις ημέρας. Με ένα  τέτοιο λουλούδι υποδέχτηκε  τον γράφοντα ο Οκτώβριος σήμερα  το πρωί.
   Καλό  μήνα.