Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σκηνές από την τελετή έναρξης της 7ης γιορτής φιστικιού.

  Στιγμές από το δεύτερο μέρος της χθεσινής τελετής έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην εξέδρα απέναντι από την Παναγίτσα. Είχε προηγηθεί το δρώμενο στην παραλία με την υδροφορία από αγόρια και κορίτσια  των ομάδων του στίβου και του βόλεϋ, καθώς  και αναπαράσταση  της δουλειάς  των κανατάδων με κοπέλες κρατώντας κανάτια στο χέρι να παραβγαίνουν στο τρέξιμο, με τους σφουγγαράδες  και  τους  τρυγητές  του σταφυλιού.
  Ακολούθησε η συγκομιδή του φιστικιού με τη φόρμα των σκιών  και  τους "δουλευτές" να αναπαριστούν όλες  τις κινήσεις και τις φάσεις  της συγκομιδής. Από το στρώσιμο της πάνας, το ράβδισμα των κλαδιών, τη χαμάδα, το απαραίτητο κολατσιό, τη συγκέντρωση του καρπού σε κοφίνι και σε τσουβάλια, τη μεταφορά  των τσουβαλιών και τέλος το γλέντι, ο χορός  για την πλούσια καρποφορία και συγκομιδή.
 Κείμενο: Γ. Μπήτρος, Σκηνοθεσία: Γ.Μπήτρος - Ε. Ρεκλείτη. Κίνηση: Ε. Ρεκλείτη, Ενδυματολογική επιμέλεια: Μελίνα Αναλυτή. Αφήγηση: Στέλλα Πάσχα - Γ.Μπήτρος.
  'Επαιξαν  σε αυτή τη σκηνή: Ηλίας Θωμάς, Έφη Αξιώτη, Αντωνία Μπήτρου, Μαριάνθη Λαδά, Νεκταρία Μεθενίτη, Μαρίνα Χρυσοχόου, Παντελής Γκαρής, Γιώργος Τζόκα, Αλέκος Δημητρόπουλος, Νεκτάριος Μπόγρης, Μαρία Περτέση, Θωμάς Παπαδάκης, Μαριαλένα Παπαδάκη, Παναγιώτης Μαρμαρινός και η Αναστασία Καλτσίδη.
Φωτογραφίες: Σαλώμη Μελισσάρη.