Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δύο καναπέδες στην αυλή του Μάρκελου.

  Δύο καναπέδες "στολίζουν" τον περίβολο του ιστορικού μνημείου του πύργου του Μάρκελου. Στην καρδιά της Αίγινας, σε ένα από τα πιό σημαντικά μνημεία της νεότερης ιστορίας  του νησιού, κάποιος νοικοκύρης της περιοχής σκέφτηκε να εναποθέσει τους άχρηστους πλέον καναπέδες φροντίζοντας να τους αναποδογυρίσει ώστε να μην διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Βρίσκονται πίσω από το κτίριο και κάτω ακριβώς από το σημείο  του δρόμου.
   Η εικόνα είναι τουλάχιστον ελεεινή!.
    Δεν φτάνουν τα σκουπίδια που κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην απέναντι πλευρά  της πλατείας, δεν φτάνουν τα γυαλιά από τα σπασμένα μπουκάλια και όλα τα σκουπίδια που αφήνουν στα σκαλοπάτια  του πύργου κάποιοι " νυχτερινοί θαμώνες", δεν φτάνουν τα υλικά  οικοδομής που βρίσκονται  στο πλάι, ας αρχίσουμε λοιπόν να εναποθέτουμε και όποια άχρηστη οικοσυσκευή  μας βρίσκεται.
   Ένα πολύ ωραίο θέαμα  για τους επισκέπτες και περαστικούς. Απόλυτος σεβασμός σε ένα κτίριο που στους τοίχους  του γράφτηκαν σελίδες της νεότερης ιστορίας του τόπου.
   Δείγμα πολιτισμού!
   Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι τώρα συζητούσαμε ότι οι τραγικές εικόνες με τα σκουπίδια που τόσο δυσφήμησαν το νησί μας πέρσι, είναι πλέον παρελθόν. Δυστυχώς.............