Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κάποτε στην Αίγινα...........

     Άλλη μια μοναδική και σπάνια  φωτογραφία κοσμεί την ιστοσελίδα μας. Με την ευκαιρία  της προηγούμενης ανάρτησής μας με θέμα  τα παλιά λεωφορεία  της Αίγινας, λάβαμε μέσω Fb αυτή τη  σπάνια φωτογραφία από το λιμάνι της Αίγινας.   
    Βρισκόμαστε στην  περιοχή που σήμερα είναι η πιάτσα  των αμαξάδων  και των ταξί. Ακόμα είναι χωματόδρομος και δεν έχει δημιουργηθεί το εξωτερικό λιμάνι.  Στο  βάθος ένα λεωφορείο, ένα πλοίο να εισέρχεται στο λιμάνι, πιθανολογώ πως πρέπει να είναι  το "Μαριώ", ενώ  στην άκρη δεξιά διακρίνονται  κάποια κανόνια. Η φωτογραφία είναι μικρή  δεν μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε  κι άλλες  λεπτομέρειες.
    Το εικονιζόμενο πρόσωπο πρέπει να είναι ο "Σκούρος"  ο παλαιός  οδηγός  των λεωφορείων.
     Επειδή  μπορεί να κάνουμε λάθος, είναι ευπρόσδεκτες όποιες  διορθώσεις.

     Τέλος  θα πρέπει  να αναφέρουμε πως η προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό  να  συγκεντρωθούν παλαιές φωτογραφίες  της Αίγινας είναι αξιοθαύμαστη  και πολύ σημαντική. Χρειάζεται κόπος, όρεξη και πολλή δουλειά. Κυρίως όμως μεγάλη προσοχή και ακρίβεια  ώστε  να αξιολογούνται σωστά  οι πληροφορίες, να διασταυρώνονται και να  αναγράφονται οι πηγές. Τότε και μόνο τότε η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και θα συμβάλει  στη  δημιουργία μιας  τράπεζας  πολιτιστικού υλικού  που  λίγοι  τόποι διαθέτουν.