Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η Μαρούσα Καλαμάκη στην ομάδα του Βόλεϋ

   Η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Μαρούσα Καλαμάκη ασχολείται με το βόλεϋ εδώ και  τρία  χρόνια. Ανήκει στην ομάδα  του "Σαρωνικού" και μαζί με άλλα κορίτσια - συμπαίκτριες της έχει  ζήσει όμορφες στιγμές και έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις γαι ένα τόσο σύντομο διάστημα. Η Μαρούσα είναι ένα από  τα πολλά παιδιά  που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Αίγινα. Τα τελευταία χρόνια  στο νησί μας παρατηρείται μια άνθηση  στο χώρο του αθλητισμού  κι αυτό οφείλεται σε όλους  τους παράγοντες, τους φορείς του χώρου αλλά  κυρίως στους γονείς  που βοηθούν τα παιδιά  τους και τα παροτρύνουν να ασχοληθούν σοβαρά με τον αθλητισμό.
  Η Μαρούσα Καλαμάκη  μιλά στο συμμαθητή της Γιάννη Πασχάλη

·      Με ποιο άθλημα ασχολείσαι και πόσα χρόνια ασχολείσαι με αυτό το άθλημα ; 
Μαρούσα : «Ασχολούμαι με το βόλεϋ εδώ και 3 χρόνια (2012 – 2015)» 
·      Έχεις ατομικές ή ομαδικές διακρίσεις στο άθλημα με το οποίο ασχολείσαι ;
Μαρούσα : «Όσο αναφορά τις ατομικές διακρίσεις, το 2014 είχα κληθεί στην Προεθνική παγκορασίδων. Στις ομαδικές διακρίσεις : Έχουμε πάρει το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ και έχουμε προκριθεί στο final 8 της ΕΣΠΕΔΑ (2014-2015). Ενώ την σεζόν 2013-2014 είχαμε προκριθεί πάλι στο final 8 της ΕΣΠΕΔΑ.»
·      Πως αισθάνεσαι όταν χάνει η ομάδα σου ;
Μαρούσα : «Όταν χάνει η ομάδα μου νιώθω λύπη και απογοήτευση, ειδικότερα όταν αξίζαμε την νίκη ». 
·      Η ομάδα σου νικάει αλλά εσύ παίζεις άσχημα πως αισθάνεσαι ; 
Μαρούσα : «Στην περίπτωση που η ομάδα νικά αλλά εγώ παίζω άσχημα, νιώθω χαρά για την νίκη της ομάδας, όμως νιώθω απογοήτευση και λύπη και επίσης νιώθω πως δεν βοήθησα στην επιτυχία της ομάδας μου.»
·      Υπάρχουν σωστές υποδομές στον τόπο σου για το άθλημα σου ;
Μαρούσα : «Στην Αίγινα δεν υπάρχουν γενικότερα οι σωστές υποδομές για κανένα άθλημα. Όσον αναφορά το βόλεϋ η έλλειψη κλειστού δημοτικού γηπέδου είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν έχει να κάνει μόνο με το βόλεϋ αλλά και με το μπάσκετ. Μέχρι στιγμής κάνουμε προπόνηση στο κλειστό γήπεδο του ΕΠΑΛ το οποίο είναι υπερβολικά μικρό και χαμηλοτάβανο κάτι που μας εμποδίζει στην σωστή ανάπτυξη και διεξαγωγή αγώνων και γενικότερα του αθλήματος.»

Αναδημοσίευση από "Μαθητική Κυψέλη"