Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τι γίνεται με το "Ιονίς";



    Επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, η οποία κοινοποιείται και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, απέστειλε την 20 Μαΐου, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, με την οποία επισημαίνει το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ζητά να λυθεί, είτε με τη δρομολόγηση του πλοίου ΙΟΝΙΣ, είτε με τη δρομολόγηση οποιουδήποτε άλλου πλοίου. Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Τα τελευταία έτη ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ακτοπλοΐα του από και προς Πειραιά, λόγω των μειωμένων δρομολογίων, τα οποία εκτελούνται μόνο μία φορά την εβδομάδα κατά τους θερινούς μήνες και καθόλου κατά τους χειμερινούς μήνες.
    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται τόσο η καθημερινότητα των δημοτών μας, όσο και των επισκεπτών μας, καθώς επίσης γινόμαστε συνεχώς αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους συμπολίτες μας, και κυρίως από τους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων του Δήμου μας, οι οποίοι ζημιώνονται από την μη προσέλευση επισκεπτών, λόγω του φαινομένου αυτού.

    Το λιμάνι των Μεθάνων με την παραδοσιακή Λουτρόπολη, εξυπηρετούνταν πλέον των 50 χρόνων από τη θαλάσσια ακτοπλοΐα. Σήμερα μάλιστα διαθέτει ένα σύγχρονο λιμάνι με όλες τις υποδομές για την προσέγγιση οποιουδήποτε πλοίου. Εκτός όμως από την περιοχή των Μεθάνων, το λιμάνι των Μεθάνων εξυπηρετούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί να εξυπηρετεί όλη την Τροιζηνία.
    Άλλωστε οι θαλάσσιες μεταφορές είναι πολύ σημαντικές, καθώς συμβάλλουν στην τοπική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, με αποτέλεσμα την εύκολη και άμεση πρόσβαση πληθώρας επισκεπτών.
Ως γνωστόν κυρίως κατά τους θερινούς μήνες αυξάνεται ραγδαία η κίνηση των επισκεπτών και των τουριστών στην περιοχή μας, κυρίως λόγω των ιαματικών πηγών των Μεθάνων με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Επειδή όμως σήμερα δεν υπάρχει καθημερινώς ακτοπλοϊκή γραμμή που να καλύπτει τη σύνδεση του Δήμου μας με τον Πειραιά, επιλέγονται από τους ενδιαφερόμενους άλλοι προορισμοί, με αποτέλεσμα την άμεση ζημία του Δήμου μας.
      Η εταιρία “IONIS FERIES” έχει υποβάλει πρόταση και εισήγηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο θα συνεδριάσει την 22α Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή στη Νάξο, προκειμένου να αποφανθεί επί της καθημερινής δρομολογήσεως του πλοίου «ΙΟΝΙΣ» της ναυτιλιακής εταιρίας «Ionis Ferries», στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΙΓΙΝΑ – ΜΕΘΑΝΑ – ΠΟΡΟΣ με επιστροφή.
    Εάν γίνει δεκτή η πρόταση αυτή, ήτοι συνδεθούν καθημερινώς ακτοπλοϊκά τα Μέθανα με τον Πειραιά, θα λυθεί το διαρκές πρόβλημα που απασχολεί τον τόπο μας. Βεβαίως, και οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει, είναι αποδεκτή από εμάς.
Παρακαλούμε να συμβάλλετε, προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα η επίλυση του προβλήματος που απασχολεί το Δήμο μας τα τελευταία τρία (3) έτη, ούτως ώστε και εν όψει της Καλοκαιρινής Περιόδου, να δρομολογηθεί το πλοίο «ΙΟΝΙΣ» στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΑ – ΠΟΡΟΣ, ή οποιοδήποτε άλλο πλοίο, άλλης ναυτιλιακής εταιρίας επιδείξει ενδιαφέρον.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
 Πηγή:  www.saronicmagazine.com