Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κάποτε στην Κυψέλη

  Με τον τίτλο "Συνέβη στην Κυψέλη"  παρουσιάστηκε η έκθεση παλαιών φωτογραφιών από τη ζωή του χωριού  στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης  το 2009 και 2010 αντίστοιχα με τεράστια προσέλευση Κυψελιωτών και όχι μόνο.
   Οι παλιές  φωτογραφίες σήμερα  ανασύρονται από ντουλάπια, συρτάρια και άλμπουμ και αναρτώνται στο διαδίκτυο από δύο εκλεκτούς εκπαιδευτικούς και δηλωμένους εραστές της Αίγινας  τον κ. Νεκτάριο Κουκούλη και την κ. Αννίτα Λεούση - Χαρτοφύλακα.
   Η προσπάθεια  συγκέντρωσης και παρουσίασης  ενός  τόσο πλούσιου υλικού είναι αξιέπαινη και αξιομίμητη. Συμβάλει στην ιστορική γνώση του τόπου, των συνηθειών, της λαογραφίας  του πολιτισμού.

   Με  τη σειρά μας δημοσιεύουμε σήμερα κάποιες  φωτογραφίες από το αρχείο του αείμνηστου αρχιμανδίτη Νεκτάριου Πανταζή ο οποίος για πολλές δεκαετίες ήταν εφημέριος  του χωριού και στην κυριολεξία ανάστησε  την ενορία. Οι φωτογραφίες  τον απεικονίζουν νεότατο - δεκαετία '70 - και αποτυπώνουν τη λιτάνευση  της εικόνας  της Ευαγγελίστριας ανήμερα της εορτής.
   Οι φωτογραφίες μας παραχωρήθηκαν από το κ. Νίκο Πανταζή, ανηψιό  του π. Νεκταρίου. Διακρίνονται σε αυτές πολλά πρόσωπα. Ανάμεσά  τους και ο πρώην κοινοτάρχης Ν.Σακελλίων.