Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γεύσεις "γλυκού φιστικιού"

  Δυνατές  γεύσεις  "γλυκού φιστικιού" χαρίζει αυτά  τα Σαββατοκύριακα  η παράσταση  της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης  στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Γεύσεις αλλά και άρωμα μιας  εποχής  παλιάς αλλά  όχι ξεχασμένης. Μυρωδιές, χρώματα και νοσταλγία από  τη δεκαετία  του 1960.  Στιγμές από  μια  καθημερινότητα δύσκολη αλλά  γεμάτη ανθρωπιά, μπέσα και  τιμιότητα.
  Δύσκολο να  χωρέσουν οι θεατές  που κατακλύζουν  την αίθουσα και παρακολουθούν απνευστί μια παράσταση 90 λεπτών πλημμυρισμένη από  τη μουσική της εποχής, τις συνήθειες, τα έθιμα, την  ντοπιολαλιά και κυρίως τα πρόσωπα  που "έγραψαν" με ανεξίτηλα χρώματα μια ολόκληρη εποχή.
   Θερμές  ευχαριστίες  σε όλα  τα  ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που  βοήθησαν  στην προβολή  της παράστασης, Aegina Light, Aegina Portal,  Νέα  Εποχή, Saronic Magazine. Στην  Κ.Ε.Δ.Α. του Δήμου Αίγινας για  την παραχώρηση της αίθουσας. Στο ζαχαροπλαστείο "Απολλώνειον" και  στο κατάστημα "Κωλέτζης",  για  τη προσφορά  γλυκών  στο κατάστημα επίπλων  του κ. Τόγια για την προσφορά  αντικειμένων  για την παράσταση και  στις κυρίες Άρτεμις Αξιώτη, Μαρία Μπέση, Χριστίνα Πανταζή, Καλογερά Ματίνα για την προσφορά  υλικών.

 Το έργο έχουν παρακολουθήσει οι συγγενείς  του μικρού Τάσου Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κ. Κ. Σαλπέα και Στ. Θεριανός, o κ. Γ. Καλόφωνος μέλος της ΚΕΔΑ, η . Τ. Στάθη, οι ιερείς π. Ελευθέριος Κουμασίδης και π. Νεκτάριος Κουκούλης, ο τ. πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Π. Πετρίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Κοττάκης, οι τέως πρόεδροι  των Φεστιβάλ  Φιστικιού κ. Ελ. Κυπραίου, Φλ. Αλυφαντή  και Μ. Κουκούλη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος κ. Μ. Λυκούρη, η πρόεδρος του Συλλόγου "'Αγιος Λεόντιος" κ. Κ. Τύμη Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής Αρωγής κ. Α. Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιβατών Αίγινας κ. Φ. Χατζηπέρος, η συγγραφέας κ. Β. Χαμαλέλη Μπούκλα, ο συντάκτης του S.M. σε  θέματα  γαστρονομίας κ. Μ. Περατικός, η δημοσιογράφος κ. Μ. Γιαννούλη, από την ομάδα Γαστρονομίας του Φ.Φ. κ. Ράνια Πετρά Κορναράκη, εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες του νησιού καθώς και πολλοί επισκέπτες  και παραθεριστές  της Αίγινας.
  Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει  στην παρουσία της κ. Λίνας Πετρίτη - Μπόγρη στην παράστασή μας, η οποία πρώτη αναφέρθηκε  το 2010 με τα γραπτά της στην εφημερίδα  "Η Μάχη της Αίγινας"  στην περίπτωση του μικρού Τάσου Μπόγρη, ήρωα  του φιστικιού και  πρωταγωνιστή του θεατρικού έργου. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε  την παρουσία πολλών μελών των θεατρικών ομάδων της Αίγινας  και μαθητών κάθε βαθμίδας.
   Η  παράσταση συνεχίζεται  και  το άλλο  Σαββατοκύριακο  με ώρα  έναρξης 20.30  μ. μ. στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης.
   Ευχαριστούμε  τις κυρίες Ειρήνη  Κουνάδη  και  Β. Ταντάουι για τη φωτογράφηση  της παράστασης και τον κ. Κορνέζο Αναστάσιο  για  τη βιντεοσκόπηση. Οι φωτογραφίες  της παρούσας ανάρτησης είναι από  το φακό της κ. Β. Ταντάουι.