Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

"ΙΟΝΙΣ" με δύναμη στο Σαρωνικό.

    Η φωτογραφία είναι από την πρώτη άφιξη του "Ιονίς" στο λιμάνι του Πόρου. Οι κάτοικοι  του Πόρου καλωσόρισαν το πλοίο με την ευχή να συνεχίσει τα δρομολόγιά του προς Μέθενα και Πόρο και μάλιστα να τα πυκνώσει, διότι  τα τελευταία χρόνια  δεν βλέπουν συμβατικά πλοία στα νερά  τους με την ίδια συχνότητα όπως παλαιότερα.
   Ο λόγος λοιπόν για το "Ιονίς"  έναν   βετεράνο  του Ιονίου με χιλιάδες  μίλια  στις μηχανές  του προς Ζάκυνθο - Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ελληνικής κατασκευής "Ιονίς" πρωτοδρομολογήθηκε στη γραμμή Πάτρα - Ιταλία. Το καράβι  της οικογένειας  Τυρογαλά ήρθε  να ταράξει  τα νερά του Σαρωνικού σκορπίζοντας πολλές προσδοκίες  στους ντόπιους  για περισσότερα δρομολόγια και οικονομικό εισιτήριο.
   Το πλοίο έχει μόλις δύο βδομάδες που δραστηριοποιείται  στα νησιά μας. Ήδη κάθε Κυριακή ταξιδεύει προς Μέθενα και Πόρο, ενώ το πρωινό του δρομολόγιο των 06.45 από Πειραιά προς Αίγινα έχει ήδη κάνει τη διαφορά.
   Ευχόμαστε στο πλήρωμα και στην εταιρεία  του καλά και ήρεμα ταξίδια σε μια  γραμμή που τα τελευταία χρόνια στερήθηκε πολλών νέων και αξιόπλοων σκαφών.