Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η οινολόγος κ. Μαρία Τζίτζη στο 4ο Σεμινάριο Γαστρονομίας



    
  Γνωστή και από παλαιότερες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις  η Αιγινήτισσα Μαρία Τζίτζη είναι η καλεσμένη του 4ου Σεμιναρίου μαγερικής και Γαστρονομίας που οργανώνει το εστιατόριο "Κάππος Έτσι"  αυτήν  την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.
   Το κρασί στο τραπέζι μας οι γεύσεις  που το συνοδεύουν, η φιλοσοφία  του και ο ενε γένει πολιτισμός που έχει δημιουργήσει.
   Η κ. Τζίτζη Μαρία είναι η συγγραφέας του βραβευμένου μυθιστορήματος «Σκοτεινό Κελλάρι». Είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας με εξειδίκευση στην οινολογία και την χημεία Περιβάλλοντος. Η Μαρία Ε. Τζίτζη διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο κέντρο της Αθήνας. Καθηγήτρια οινολογίας και χημείας τροφίμων, με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με την ιδιωτική σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων LE MONDE, όπου και είναι υπεύθυνη σε θέματα οίνου του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Είναι γευσιγνώστρια και έχει πάνω από 25 συμμετοχές σαν κριτής, σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς, σε περιοδικά, εφημερίδες και το διαδίκτυο. Το «Σκοτεινό Κελλάρι» είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο όπου η αγάπη και η γνώση της συγγραφέως για το κρασί συνδυάζονται ιδανικά με την αγωνία και την συναρπαστική πλοκή της ιστορίας που αφηγείται. Κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Τσουκάτου».