Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γνωριμία με τον κόσμο του "Ραδιοερασιτεχνισμού" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

   Ο  ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια νέα πραγματικότητα για την Αίγινα. Όλοι μας έχουμε προσέξει ότι σε διάφορες αθλητικές συναντήσεις , όπως στον τελευταίο αγώνα δρόμου προς τιμήν του Ι. Καποδίστρια, αλλά και  σε άλλες περιπτώσεις πολλούς ανθρώπους με ειδική εμφάνιση και μηχανήματα να περιφρουρούν τους χώρους, μα επικοινωνούν μεταξύ τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  για την ασφάλεια και ομαλή διεξαγωγή του  γεγονότος.
    Είναι  οι  ραδιοερασιτέχνες της Αίγινας οι οποίοι είναι πλέον απαραίτητοι σε πολλές περιπτώσεις. Μπροστάρης και δάσκαλος της ομάδας ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας, συνταξιούχος πλέον του ΟΤΕ και μάστορας  των τηλεπικοινωνιών, είναι αυτός που  έριξε  στα βαθιά νερά του ραδιοερασιτεχνισμού πολλούς Αιγινήτες. Έτσι η ομάδα διευρύνθηκε και σήμερα θάλλει  και βρίσκεται στη διάθεση όλης  της Αίγινας. Όλη αυτή η προσφορά  γίνεται  στα πλαίσια του εθελοντικού πνεύματος.
    Το πνεύμα , η ιδέα  του ραδιοερασιτεχνισμού ματαδίδεται κυρίως στα νέα παιδιά  που έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση, πάθος και ενθουσιασμό  με την τεχνολογία.
    Σε  αυτή την κατεύθυνση  πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη  3  Φεβρουαρίου ενημερωτική συνάντηση  με τους μαθητές  της Γ΄ τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Ο κ. Λαβούτας εισήγαγε τους μαθητές  στον κόσμο  του ραδιερασιτεχνισμού με τη σύντομη εισήγησή του και την προβολή ταινίας. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια  του μαθήματος  του Σχολικού Επαγγελαμτικού Προσανατολιμσού  και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με πολύ ενδιαφέρον και ερωτήσεις.