Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

"Φοίβος" δέκα χρόνια στη γραμμή του Αργοσαρωνικού.


      Από σήμερα  Σάββατο 10 Ιανουαρίου ο "Φοίβος" επανήλθε  στα δρομολόγια  της γραμμής στα πλαίσια  της συνεργασίας  του στην Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, μετά από την ετήσια  υποχρεωτική ακινησία  του.
   Συγχρόνως  το πλοίο συμπλήρωσε το 2014  δέκα  χρόνια  συνεχούς πλεύσης  στο  Σαρωνικό εξυπηρετώντας υποδειγματικά  τη γραμμή της Αίγινας. 
    Προερχόμενο από την Ισπανία  και ανήκοντας  στην ιδιοκτησία του κ. Γ. Λεφάκη έκανε την εμφάνιση του στη γραμμή το 2004, παίρνοντας και το όνομα της μίας από τις δύο μασκώτ  των Ολυμπιακών αγώνων τότε  του "Φοίβου και της Αθηνάς". "Αθηνά" είχε ονομαστεί το αδελφό του πλοίο που κι αυτό είχε έρθει στη γραμμή πλοιοκτησίας Αγαπητού αλλά παράμεινε για λίγους μήνες. Ο "Φοίβος" τότε δέχθηκε μια  γενναία μετασκευή, στην κυριολεξία μεταμορφώθηκε  εσωτερικά και εξωτερικά , ώστε να πάρει  τη σημερινή του μορφή.
   Ο 'Φοίβος" με το πέρασμα  των χρόνων χάραξε   τη δική του ιστορία  στο Σαρωνικό κλέβοντας  τις εντυπώσεις και την προτίμηση των επιβατών. Τα πρώτα χρόνια είχε "τολμήσει" να  επεκτείνει τα δρομολόγια του μέχρι την Ύδρα, αλλά γρήγορα περιορίστηκε σε ταξίδια μόνο μέχρι την Αίγινα, εξυπηρετώντας καθημερινά  το νησί με τέσσερα δρομολόγια.
    Από πέρσι εντάχθηκε μαζί με τα άλλα πλοία  στην Κοινοπραξία  Πλοίων Σαρωνικού.
   Η  ταχύτητα, το μεγάλο και άνετο γκαράζ τα χαρούμενα χρώματα στα σαλόνια  του, η άνεση και η ευγένεια  του πληρώματος, η προσαρμογή του στους σύγχρονους κανόνες ναυσιπλοΐας,  έκαναν το πλοίο να ξεχωρίσει γρήγορα. Παρά το γεγονός της μεγάλης ηλικίας  του, παραμένει αξιόπλοο και συνεπέστατο λόγω της φροντίδας και της άριστης συντήρησής του.
    Ευχόμαστε καλά  και ευχάριστα ταξίδια  στο πλήρωμά του.
    Το  "Αθηνά"  στην τελευταία  φωτογραφία.