Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η παιδική χαρά της Κυψέλης... γεμάτη χρώματα και παιδικά χαμόγελα.

    Σε  τρία επίπεδα απλώνονται οι εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς και των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου της πρώην Κοινότητας Κυψέλης. Ένας χώρος που μέχρι πέρσι τέτοια εποχή ήταν παραμελημένος από τις Υπηρεσίες του Δήμου, αποτελούσε χώρος εγκατάλειψης σκουπιδιών, προσφερόταν για .... "άλλες χρήσεις" και γενικώς  επεφύλασσε  πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια όσων παιδιών επέλεγαν να  πάνε ως εκεί για να παίξουν. Σκουριασμένες αλυσίδες, σπασμένα καθίσματα, συνθήματα με σπρέϋ, επικίνδυνα σίδερα συνέθεταν μια άθλια εικόνα.
   Πέρσι την άνοιξη οι Σύλλογοι  Γονέων και Κηδεμόνων σε εθελοντική βάση με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία, άλλαξαν το τοπίο της παιδικής χαράς. Καθάρισαν, έβαψαν, τακτοποίησαν το χώρο με τη βοήθεια αρκετών εθελοντών και γονέων. Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική. Καθαροί οι χώροι, φρεσκοβαμμένες  οι σιδεριές και τα τοιχεία, έχει γίνει διαγράμμιση στα γηπεδάκια  και γενικά με τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν η εικόνα αποπνέει χαρά, τάξη και νοικοκοιροσύνη.
   Στους χώρους αυτούς παλαιότερα κάποιοι ονειρεύτηκαν  το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Όπως και να έχει η περιοχή της Κυψέλης με τα εκατοντάδες παιδιά έχει ανάγκη τέτοιους χώρους. Από την περιοχή λείπουν αξιοπρεπής χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας. Είναι επιτακτική ανάγκη για έναν τόσο μεγάλο οικισμό η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων για τα παιδιά και τους νέους.
   Η αρχή μπορεί να έγινε πέρσι από τους γονείς, ωστόσο σε λίγο καιρό και πάλι οι εγκαταστάσεις θα θέλουν συντήρηση και καθαριότητα. Και εκτός αυτού υπάρχουν στο συγκεκριμμένο χώρο πολλά περιθώρια βελτίωσής του και ανάδειξης σε ένα  σύγχρονο παιδότοπο. Ίδωμεν.................

 Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον περίπατο που πραγματοποίησε το 2ο Γυμνάσιο στο  χώρο την προηγούμενη εβδομάδα.