Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πίτα μετά μουσικής στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

    Στην καθιερωμένη τελετή κοπή βασιλόπιτας στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας  συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία η Φιλαρμονική ορχήστρα του Συλλόγου Μούσα. Το ραντεβού με τη Φιλαρμονική είχε δρομολογθεί από  τον περασμένο Οκτώβριο όταν τμήμα  της ορχήστρας είχε επισκεφθεί το σχολείο και έπαιξε  στο προαύλιο πριν  την έναρξη του ημερήσιου προγράμματος.
   Χθές Δευτέρα  12  Ιανουαρίου στην αίθουσα  εκδηλώσεων  του σχολείου  πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας  για όλα  τα τμήματα και τις τάξεις  του σχολείου. Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία  της η Φιλαρμονική ερμηνεύοντας κάλαντα και χριστουγεννιάτικους σκοπούς υπό τη Διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου, σκορπίζοντας κέφι και ενθουσιασμό στους μαθητές.
    Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής ήταν μια ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μαθητές  καλύτερα τη δουλειά  της ορχήστρας και να παρακινηθούν να συμμετάσχουν  σε αυτήν.
    Την πίτα ευλόγησε ο π. Νεκτάριος Κουκούλης, ο οποίος και ευχήθηκε  στους μαθητές για τη νέα χρονιά. Παρούσα στην εκδήλωση και η πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Στέλλα Μπόγρη - Κωλέττη. Στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε από μία επιταγή 10 ευρώ για να αγοράσουν τρόφιμα ή χυμούς από το κυλικείο του σχολείου. Οι τυχεροί μαθητές ήταν : Γκιτάκος Μιχάλης, Λαβούτας Χρήστος, Ρεκλείτης Λάζαρος, Λυκούρης Γιώργος, Σακελλίων Κώστας, ενώ από τους καθηγητές η κ. Κορακάκη Βαρβάρα.

    Η εμφάνιση  της Φιλαρμονικής εντάσσεται στα πλαίσια  εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας  του σχολείου.