Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Διάκριση για το Γενικό Λύκειο Αίγινας


Οι επιτυχίες για τα σχολεία της Αίγινας συνεχίζονται. Μετά τη διάκριση του Γυμνασίου Μεσαγρού σειρά πήρε το Γενικό Λύκειο Αίγινας που κατέκτησε την 3η θέση σε διαγωνισμό του μαθήματος της Βιολογίας. Η επιτυχία οφείλεται στους μαθητές αλλά και στους υπεύθυνους καθ΄ύλη καθηγητές που εφαρμόζουν καινοτόμες δράσεις και προγράμματα  πέρα από το καθιερωμένο πρόγραμμα ύλης, και τις γνωστές παλαιές μεθόδους διδασκαλίας. Γιατί το παιχνίδι πλεόν δεν βρίσκεται στον μαυροπίνακα και στο στεγνό διαγώνισμα, αλλά  στα  φύλλα εργασίας, στους διαδραστικούς πίνακες και στις καινοτόμες δράσεις.
   Αντιγράφουμε το Δελτίο τύπου
"Το Σάββατο 6  Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Τοπικός Προκριματικός Διαγωνισμός για τη  «13η Ολυμπιάδα Επιστημών -  European Union Science Olympiad – EUSO 2015», στα εργαστήρια  του ΕΚΦΕ  Καλλίπολης.
Στο διαγωνισμό  συμμετείχαν 19 Λύκεια του Πειραιά:
Οι  ομάδες   των σχολείων διαγωνίστηκαν σε πειράματα Φυσικών Επιστημών που απαιτούσαν  επιστημονική  μεθοδολογία για την επίλυση διεπιστημονικών θεμάτων.  Οι μαθητές του σχολείου μας , αν και έλαβαν πρώτη φορά μέρος σε τέτοιο  διαγωνισμό, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στην όλη διαδικασία .
Στη βιολογία το σχολείο μας κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα στα 19 σχολεία του Πειραιά.
Για την ιστορία στην  ομάδα του σχολείου μας  συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές:
  1. Κατσαρού Ισιδώρα
  2. Ρακίπη  Τισιάνο
  3. Ροδίτης Γιώργος
Οι μαθητές συντονίστηκαν από την καθηγήτρια βιολογίας του σχολείου μας  κ. Λάμπρου Βασιλική.
Θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!"

Ο Διευθυντής  & ο Σύλλογος Καθηγητών του ΓΕΛ   Αίγινας